CATEGORIEËN

HDMI Extractors

Het gebruik van een HDMI extractor kan voor velen de ideale oplossing zijn om de signalen van een HDMI kabel te splitsen. Beeld en geluid worden namelijk beiden via de HDMI kabel doorgegeven. Dat is ideaal om bijvoorbeeld een laptop aan te sluiten op je televisie. Er zijn echter ook situaties waarbij het audiosignaal naar een ander apparaat moet worden gestuurd, bijvoorbeeld een apparaat zonder HDMI ingang. Daar komt de HDMI extractor van pas.

lees meer...

Wat is een HDMI extractor?

Een HDMI extractor is te vergelijken met een splitter die het oorspronkelijke signaal behoudt. Een extractor zorgt ervoor dat het audio signaal via een HDMI kabel wordt gesplitst maar ook in de kabel behouden blijft. Eigenlijk dupliceert deze dus het audiosignaal. De extractor heeft twee uitgangen, HDMI en audio. De HDMI kabel, welke verbonden is aan de bron van beeld en geluid, wordt aangesloten op de HDMI extractor. De HDMI uitgang is om het beeld én audio door te geven. Via de aparte audio uitgang kan de audio naar apparatuur verstuurd worden zonder HDMI ingang. Denk aan een versterker, receiver, home cinema set of bijvoorbeeld een soundbar.

Hoe werkt een HDMI extractor?

Een HDMI extractor gebruiken is heel eenvoudig. Net zoals je gewend bent om je HDMI kabel in te pluggen, gebruik je ook de extractor. Let wel op dat je over de juiste kabels beschikt. De HDMI extractor fungeert als tussenstop waardoor je twee HDMI kabels nodig hebt en een kabel om je audio apparatuur aan te sluiten.

  1. Sluit je HDMI kabel aan op de bron van het beeld en geluid zoals je gewend bent
  2. Verbind deze HDMI kabel met de HDMI extractor
  3. Gebruik de tweede HDMI kabel om het beeld door te geven vanaf de extractor naar je scherm
  4. Gebruik de audio kabel om het audio signaal door te geven vanaf de extractor naar je audio apparatuur

HDMI extractor kopen bij Kabeldirect.nl

Bij Kabeldirect kun je terecht voor alle soorten HDMI extractors. Weet je niet zeker of je het juiste product hebt? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We proberen je dezelfde dag of binnen 24 uur van antwoord te voorzien zodat jij verder kunt. Er is altijd een passende splitter. Twijfel dus niet om je vraag te stellen in onze live chat of stuur een mail.