CATEGORIEËN

Netwerk

Alles voor het (uit)bouwen van een goed netwerk

Om zorgeloos op internet te kunnen vertoeven, is een goed geïnstalleerd netwerk een vereiste. Tegenwoordig gaat het dan niet alleen meer om een computer, we zitten in grote getale ook via apparaten als smartphones en tablets op het internet. Dit kan zowel via een bedraad als draadloos (Wifi) netwerk. Wij hebben diverse netwerkkabels, routers en andere apparatuur en gereedschap in ons assortiment om uw netwerk succesvol aan te kunnen sluiten.

Bekabeld Netwerk

Een bekabeld netwerk kan voordelig zijn wanneer meerdere apparatuur op een netwerk aan moet worden gesloten. Daarnaast is een bekabeld netwerk betrouwbaarder, veiliger en sneller dan een draadloze verbinding. Voor een bekabeld netwerk is een netwerkkabel of patchkabel een vereiste. Deze zorgt ervoor dat gegevens worden overgedragen. Daarnaast heeft u ook andere onderdelen nodig, zoals een modem, een router, netwerkadapters , een netwerkswitch en eventueel een printserver. Al deze benodigdheden vindt u in ons assortiment.

Draadloos Netwerk

Een draadloos netwerk maakt het mogelijk dat er in een ruimte overal en altijd internettoegang is en er geen kabelaanleg nodig is. Internet via een draadloos netwerk heet WIFI (Wireless-Local Area Network). Net zoals een bekabeld netwerk heeft een draadloos netwerk diverse onderdelen nodig om te kunnen functioneren. Zo zijn ook een modem en draadloze router nodig en eventueel een netwerkswitch om uw netwerk uit te breiden. Om uw WIFI netwerk te versterken kunt u gebruik maken van een repeater. Lees hier meer over het instellen van een repeater. Ook kan een netwerkadapter handig zijn om een draadloze verbinding met het netwerk te maken. Een printserver kan een nuttige toevoeging zijn om vanuit een draadloos netwerk te kunnen printen vanaf uw laptop. Al deze, en meer, benodigdheden voor het aanleggen van een draadloos netwerk vindt u terug in ons assortiment. Komt u er niet uit? Neem dan gerust even contact met ons op.