CATEGORIEËN

Power over Ethernet en PoE Switch

Power over Ethernet (PoE) is een technologie waarbij een netwerkkabel zowel stroom als data levert. De data en voedingsspanning worden via een netwerkkabel getransporteerd. Met onze PoE apparatuur en PoE switch kun je jouw netwerkapparatuur via de netwerkkabel dus van stroom en data voorzien. Je hebt geen aparte kabel nodig voor de voeding. Bekijk hieronder ons aanbod aan PoE switches, kabels, versterkers en adapters.

lees meer...

Wat is Power over Ethernet (PoE)?

Power over Ethernet biedt de mogelijkheid om netwerkapparatuur te voorzien van data en stroom. Hierdoor heb je geen aparte voedingskabels nodig om de apparaten te gebruiken. Ideaal als jouw apparatuur maar een ingang heeft of als je ze wilt gebruiken op slecht bereikbare plaatsen zonder stopcontacten. Een ‘standaard’ computernetwerk maakt gebruik van twisted pair netwerkkabels. Heb je een goede wifi dekking nodig? Dan worden normaal gesproken WiFi access points gebruikt die gebruik maken van dergelijke netwerkkabels en routers. Deze access points hebben voedingsspanning nodig, welke doorgaans geleverd wordt door een adapter. Met onze PoE apparatuur is dat verleden tijd.

Gebruik maken van PoE

Wil je gebruik maken van power over ethernet? Dan heb je een aantal zaken nodig. Zo heeft de netwerkkabel voedingsspanning nodig. Deze kan geleverd worden met een power over ethernet injector. Een PoE injector heeft meerdere aansluitingen, waaronder een aansluiting voor een adapter en een netwerkaansluiting. Deze laatste kan op een PoE switch, router of modem aangesloten worden. De PoE netwerkkabel sluit je aan op het netwerkapparaat. Aan de uiterste kant van de kabel wordt een PoE splitter gebruikt om datasignalen en voedingssignalen van elkaar te scheiden. Vervolgens kun je de PoE kabel op de (PoE) aansluiting aansluiten en de andere zijde aansluiten op uitgaande voedings- en netwerkaansluitingen. Maak je gebruik van een groot netwerk? Dan bestaat er apparatuur met ingebouwde PoE splitters. Wij bieden PoE splitters ook ‘los’ aan. Wil je meerdere apparaten aansluiten? Maak dan gebruik van PoE injectors. Deze hebben vaak meerdere poorten, zodat de injector ook werkt als een switch of router. Het grootste voordeel van PoE is dat je slechts een netwerkkabel nodig hebt voor data en stroom. Hierdoor kun je deze eenvoudig verder van een stopcontact plaatsen.

PoE standaarden

Origineel stond PoE technologie bekend als 802.3af. Deze standaard levert een vermogen van maximaal 15,4 Watt per poort. Later kwam de 802.3at standaard (PoE+) uit. Deze biedt maximaal 30 Watt per ethernetpoort. Heb je een apparaat dat meer dan 15,4W verbruikt? Dan is een PoE switch of injector met 802.3at nodig. Deze (PoE+) is backwards compatible. Je kunt dus ook apparatuur geschikt voor 802.3af voeden met 802.3at. Dankzij de PoE technologie kunnen IP-camera’s, WiFi access points en VoIP-toestellen gevoed worden via een PoE-switch of een PoE-injector.

PoE switch of PoE injector?

Als je slechts een apparaat gebruikt in jouw netwerk kun je gebruik maken van een PoE injector of kleine switch. Injectoren zijn goedkoper, maar bieden geen uitbreidingsmogelijkheden. Een PoE switch biedt dat wel. Zo bieden wij al switches aan met 5 of 8 poorten. Let bij de aanschaf altijd op het maximaal vermogen dat het apparaat kan bieden. Heb je bijvoorbeeld vier WiFi access points die elk 10W nodig hebben, levert een switch met 15W vermogen te weinig. Ga voordat je een product aanschaft ook na welke PoE-standaard jouw apparatuur ondersteunt (802.3af of 802.3at). Zo weet je zeker dat je altijd de juiste apparatuur koopt!

Power over Ethernet apparatuur kopen bij Kabeldirect.nl

Kom je er niet uit, weet je niet welke PoE apparatuur het beste bij jou past of wil je gewoon wat extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een mail.