CATEGORIEËN

Vloerventilator

Ben je op zoek naar een oplossing om hete dagen beter te verdragen? Met een vloerventilator in huis zorg je in de warme zomermaanden voor wat welkome verkoeling. Zo kun je genieten van een heerlijk verkoelende bries, overal in huis of zelfs buiten. Bekijk hier ons assortiment aan vloerventilatoren en kies de ideale toepassing voor jou. Kabeldirect.nl helpt je graag aan de juiste vloerventilator en biedt alleen de beste kwaliteit.

lees meer...

Wat is een vloerventilator?

Een vloerventilator is een compact grondmodel ventilator dat geschikt is voor grotere ruimtes. Het vloermodel is het krachtigste toestel van alle ventilatoren. Door zijn grote korf en sterke vermogen is hij geschikt om grote ruimtes van frisse lucht te voorzien. Deze type ventilatoren produceren vaak meer geluid dan de andere soorten. Bepaalde types kunnen ook aan de muur bevestigd worden. Vloerventilatoren kunnen niet oscilleren (draaien naar links/rechts of boven/beneden), maar kunnen wel kantelen.

Waar op letten bij de aankoop van een vloerventilator?

Er zijn een aantal factoren waar je goed op moet letten bij het bepalen van je aankoop.

  • Vermogen: dit bepaalt de kracht van de ventilator. Hoe hoger het wattage, hoe harder de ventilator kan blazen. Een tafelmodel heeft minder vermogen nodig dan een vloermodel.
  • Snelheid: de ventilatoren hebben verschillende snelheden die je kunt instellen. Een lagere snelheid verbruikt minder vermogen.
  • Geluid: minder vermogen zorgt voor minder geluid. Een vloerventilator heeft vaak een hoog vermogen en maakt daarom doorgaans meer geluid.
  • Waaier: houd ook rekening met de grootte van de waaier. Hoe groter de waaier, hoe meer lucht er wordt verplaatst.

Een vloerventilator tijdens warme zomernachten?

Het is aangeraden om tijdens de warme zomernachten de ventilator in de deuropening gericht met de blaaskant op de gang te zetten. Laat het raam tegelijkertijd open staan. Hierdoor zal de ventilator langzaam maar zeker de warme lucht uit de kamer “zuigen”. Ideaal hiervoor is een vloerventilator omdat je zo de deuropening nog kan afdekken met een laken. Wees hierbij wel voorzichtig met de huisdieren.

Veiligheid bij vloerventilatoren

Lopen er kleine kinderen of huisdieren rond? Dan is een ventilator met een korf aanbevolen. Dit beschermt de bladen en zo voorkom je dat de vingers van je kind of staart van je huisdier tussen de bladen terechtkomen.

Een vloerventilator kopen bij Kabeldirect.nl!

Bekijk hierboven ons assortiment aan vloerventilatoren. Bestel je vandaag vóór 22:00? Dan ontvang jij jouw product morgen al in huis! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt.