CATEGORIEËN

DisplayPort naar HDMI kabel kopen

Je laptop aansluiten op een ander scherm en streamen is geen optie? Dan zul je toch echt een geschikte kabel moeten vinden. Als jouw laptop een DisplayPort aansluiting heeft en het externe scherm een HDMI ontkom je er niet aan om een DisplayPort naar HDMI kabel te gebruiken. Deze kabel helpt je beeld en geluid te verzenden naar het scherm dat je wilt gebruiken om op te presenteren. Of dat nou een bedrijfspresentatie, een fotoreportage of spannende film is. Kabeldirect.nl heeft verloopkabels, splitters en converters om van DisplayPort naar HDMI te zenden.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2

Wat is een DisplayPort naar HDMI kabel?

Een DisplayPort naar HDMI kabel doet eigenlijk hetzelfde als een normale HDMI kabel. Het voornaamste verschil zit erin dat deze op een bron met DisplayPort aansluiting aan te sluiten is. Wat belangrijk om te weten is, is dat deze kabel alleen vanaf DisplayPort verzend naar HDMI en niet andersom. Daarvoor heb je een andere kabel nodig.

DisplayPort en HDMI

Zoals eerder genoemd zijn beide aansluitingen veelvoorkomende moderne aansluitingen maar bestaan er wel degelijk verschillen. HDMI kabels worden veel gebruikt voor het aansluiten van televisies en dergelijke. DisplayPort ziet er iets anders uit en wordt meer gebruikt door fabrikanten van computers, laptops en grafische kaarten. DisplayPort heeft een aantal voor- en nadelen ten opzichte van HDMI.

Voordelen van DisplayPort

DisplayPort aansluitingen komen met een aantal voordelen. DisplayPort ondersteunt hoge resoluties vanaf een lage versie. Bij DisplayPort 1.4 is dat zelfs tot 8k en 60Hz. Voor gamers is de kabel al helemaal geschikt door de ondersteuning van Full HD resoluties tot 244 Hz. Daarnaast is een DisplayPort connector vergrendelbaar en blijft deze goed in de aansluiting zitten.

Nadelen van DisplayPort

DisplayPort kent echter ook nadelen, zo is de aansluiting minder gangbaar dan HDMI en hierdoor soms lastig om te vormen. Stel dat jouw beeldscherm aansluiting alleen DisplayPort ondersteunt, dan heb je zoals eerder genoemd een HDMI naar DisplayPort kabel nodig. Echter zijn deze kabels vrij prijzig en vereisen deze ook een USB-A aansluiting.

DisplayPort naar HDMI kopen bij Kabeldirect.nl

Bij Kabeldirect kun je terecht voor alle soorten DisplayPort naar HDMI. Weet je niet zeker of je het juiste product hebt? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We proberen je dezelfde dag of binnen 24 uur van antwoord te voorzien zodat jij verder kunt. Er is altijd een passende splitter. Twijfel dus niet om je vraag te stellen in onze live chat of stuur een mail.