CATEGORIEËN

LNB's

LNB’s of ontvangstknoppen zorgen voor de ontvangst van satelliet televisie via schotelantennes. Het is een onmisbaar onderdeel in het ontvangstsysteem. Ideaal als je een stabiele en betrouwbare verbinding wilt om jouw favoriete kanalen te bekijken. Bekijk onze diverse LNB’s hieronder!

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Wat is een LNB?

LNB staat voor Low Noise Block en wordt ook wel LNC genoemd oftewel Low Noise Converter. Het is een elektronisch apparaat dat bedoeld is voor de schotelantenne. De LNB is de belangrijkste verbinding in een satellietsysteem en zorgt ervoor dat je digitale satelliet tv kunt kijken en dat je zenders ontvangt. Ook filteren ze ruis en versterken ze het signaal, zodat je goed beeld en geluid hebt.

Een Low Noise Block maakt samen met de schotel deel uit van de buitenunit. Het is een plastic apparaatje dat je in het brandpunt van de schotelantenne vindt. De LNB is een voornaam onderdeel bij tv-benodigdheden en je hebt deze nodig voor de ontvangst van satelliet televisie via de schotelantenne. Je gebruikt dit apparaat om een frequentieband of frequentieblok om te zetten naar een lagere frequentieband. LNB's veranderen het ontvangen signaal van de satelliet in een signaal dat de satellietontvanger kan lezen.

Hoe werken LNB’s?

LNB's hebben verschillende functies. De schotelantenne bundelt satellietsignalen en stuurt ze naar de LNB. De LNB ontvangt de frequenties die de satelliet uitzendt. Deze frequenties zijn echter dusdanig hoog dat ze niet over een coaxkabel getransporteerd kunnen worden. De taak van de Low Noise Block is om deze hoge frequenties om te zetten naar een lagere frequentieband, zodat ze wel over de coaxkabel getransporteerd kunnen worden. Je kunt op deze manier signaalverlies in de kabel beperken. Één LNB kun je gebruiken voor één satellietontvanger.

Welke voordelen bieden LNB’s en hoe verschillen ze met andere producten?

De ontvangstkop zorgt ervoor dat je goed beeld hebt. LNB's zijn er in allerlei soorten. Zo is er de Single LNB die als voordeel heeft dat dit apparaat op elke schotel past. Dit type is bedoeld voor de ontvangst van één satelliet en je kunt er één apparaat op aansluiten. Een Duo LNB kun je gebruiken voor het ontvangen van twee satellieten. Een positief punt is dat je een Duo LNB heel eenvoudig kunt plaatsen. Voor de ontvangst van HD-kanalen heb je bovendien een Duo LNB nodig. Een ander pluspunt van Duo LNB's is dat ze leverbaar zijn met meerdere uitgangen voor meerdere toestellen. Wil je dus bijvoorbeeld televisie kijken en tegelijkertijd een ander programma opnemen, dan heb je een ontvangstkop nodig met twee uitgangen. Daarnaast bestaan er ook Triple LNB's voor de ontvangst van drie satellieten. Dit type past op schotels van 70 tot 90 cm. Tot slot is er de Quad LNB die geschikt is voor het gebruik met vier ontvangers. Elke ontvanger is met een aparte coaxkabel aan de Low Noise Block gelinkt. Op deze wijze kan elke ontvanger zijn eigen signalen opvangen. Het grote voordeel van de Quad LNB is dat je met vier satellietontvangers naar verschillende digitale satelliet tv-programma's op diverse zenders kunt kijken.

LNB kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke LNB jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.