CATEGORIEËN

HDMI 2.0 Kabels

HDMI staat voor High Definition Multimedia Interface. Met een HDMI kabel is het mogelijk om een apparaat aan te sluiten op een beeldscherm. De kabel transporteert zowel digitale audio- als videosignalen. De techniek verandert snel en zo blijven nieuwe versies van HDMI kabels elkaar ook opvolgen. Je hebt niet voor alle doeleinden de nieuwste HDMI kabel nodig, maar een nieuwere versie van een HDMI kabel kan gebruikt worden voor alle functionaliteiten van een oudere versie. HDMI 2.0 is een van de nieuwere varianten.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Wat is een HDMI 2.0 kabel?

HDMI 2.0 is een van de modernere types HDMI kabel. De HDMI 2.0 kabel biedt een bandbreedte van 18 Gbps waardoor er nog meer mogelijk is op het gebied van beeld en geluid. Dit zorgt vooral voor een betere ondersteuning van 4K resoluties. 4K resolutie is de naam van een resolutie die vier keer scherper is dan Full HD. Een Full HD beeld heeft 2 miljoen pixels. Een 4K beeld heeft meer dan 8 miljoen pixels. Dit zorgt voor een haarscherp beeld. De HDMI 2.0 kabel is backward compatible en kan dus ook de plaats van je oude kabel innemen. De HDMI 2.0 kabel ondersteunt daarmee alle functionaliteiten die je oudere HDMI kabel bood.

Wat is het verschil tussen HDMI 1.4 en HDMI 2.0?

HDMI 1.4 is de voorganger van HDMI 2.0. Met HDMI 1.4 werden 4K resoluties ook ondersteund, maar met minder pixels. Bij HDMI 1.4 was dit maximaal 4096×2160 pixels bij 24hz of 3840×2160 bij 30hz. Bij HDMI 2.0 wordt dit verdubbeld. De verbeteringen van HDMI 2.0 bestaan uit:

  • 4k resolutie met een verversingssnelheid van 60 hz
  • Ondersteuning tot 32 audiokanalen voor een nog beter surround geluid
  • Multi Stream audio naar maximaal 4 personen
  • Meerdere videostreams op hetzelfde scherm
  • Audio met een samplerate tot 1536 kHz
  • Dynamische synchronisatie van video en audio streams
  • Uitbreiding van CEC
  • Ondersteuning van de aspectratio 21:9

Soorten HDMI 2.0 kabels

Ben jij op zoek naar een HDMI 2.0 kabel? Kabeldirect.nl heeft een ruim aanbod aan HDMI 2.0 kabels van verschillende merken. Daarnaast verschillen de kabels in kleur en lengte. Van een witte HDMI 2.0 kabel met een lengte van 0,5 meter tot een zwarte HDMI 2.0 kabel met een lengte van 100 meter. Ben je op zoek naar een andere soort HDMI kabel? Bij Kabeldirect.nl hebben we veel verschillende varianten HDMI kabels.

HDMI 2.0 kabel kopen

Een HDMI 2.0 kabel kopen doe je eenvoudig bij Kabeldirect. Wij helpen je graag om de kabel te vinden die je nodig hebt. Ben je op zoek naar deskundig advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Graag geven wij je zo goed en snel mogelijk antwoord. Zo hoef jij niet lang te wachten en kun je direct aan de slag. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.