CATEGORIEËN

Kabelbinders & Tyraps

Bent u op zoek naar tyraps? Ook wel tie rip, tiewrap of kabelbinder genoemd. Wij hebben een ruim assortiment van hersluitbare kabelbinders tot tyraps met label. Bekijk ons aanbod van merken zoals Inline en HellermannTyton hieronder.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Wat is een tyraps?

Een tie rip is een plastic strip met een smalle, flexibele strook en een tandachtige structuur aan de ene kant en een kleine opening aan de andere kant. Ze worden vaak gebruikt voor het merken, vastzetten of samenbundelen van objecten en kabels. De meest gebruikelijke variant tyraps is een lange strip nylon met een geribbeld oppervlak aan een kant en een een oog met weerhaak op het einde. Door het uiteinde van de tie rip door het oog te steken en deze aan te trekken zet u de tyraps vast. Officieel is het Nederlandse woord tiewrap, maar de meeste voorkomende spellingswijzen zijn Tie Rip en Tyraps. Deze laatste is afgeleid van de oorspronkelijke kabelbinder met de merknaam Ty-Rap.

Waarvoor gebruikt u tyraps?

Tyraps zijn erg handig en door de variatie in soorten en maten kunt u ze gebruiken om diverse objecten vast te maken of samen te bundelen. Ze worden zowel in huishoudens, bedrijven en industrieën gebruikt. Meestal worden ze gebruikt om kabels te organiseren of te merken. Hiervoor hebt u speciale kleuren tyraps die matchen met elektronische kleurcodes (groen, geel, rood, blauw). Tie rips worden ook voor andere doeleinden gebruikt, zoals het bundelen van tuinplanten, het bevestigen van tenten en het organiseren van gereedschap.

Soorten tie rips en kabelbinders

Tyraps zijn te krijgen in allerlei soorten en maten, elk met hun eigen specifieke eigenschappen en toepassingen. Zo bestaan er naast tie rips met speciale kleuren ook kabelbinders met een label. Daarnaast bestaan er hersluitbare tie rips die u meerdere malen kunt gebruiken. Dit zijn over het algemeen sterkere industriële tyraps die gemaakt zijn om grotere of zwaardere bundels vast te maken. Enkele tyraps die wij aanbieden vindt u hieronder:

  • Tyraps met oog: dit is de standaard en meest gebruikte tyraps.
  • Tyraps met label: deze zijn handig om kabels te merken.
  • Herbruikbare tyraps: dit zijn tyraps die meerdere keren te gebruiken zijn.
  • Draaibinders: net zoals tyraps kunt u met draaibinders kabels en draden organiseren. Het verschil zit hem in de manier van sluiten (draaien). Ook zijn de draaibinders herbruikbaar.
  • Kabelorganizer: hiermee kunt u verschillende soorten kabels opbergen en wegwerken, zodat uw bureau er netjes uitziet.

Wat is het maximale gewicht dat een tyraps kan vasthouden?

Het maximale gewicht dat een tie rip kan vasthouden hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte, breedte en sterkte van de tyraps. Tyraps zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes, variërend van enkele millimeters tot enkele centimeters breed en van enkele centimeters tot meer dan een meter lang.

De maximale belastbaarheid van een tie rips varieert afhankelijk van het specifieke merk, de grootte en de sterkte van de tie rips. Over het algemeen kunnen standaard tyraps tussen de 18 en 68 kg gewicht dragen. Het is belangrijk om de juiste maat en sterkte van tyraps te kiezen voor de specifieke toepassing. Ook wilt u de belastbaarheid van de tyraps kennen voordat u deze gebruikt. Op die manier kan voorkomen worden dat de kabels of draden worden beschadigd of loskomen.

Tyraps kopen bij Kabeldirect.nl!

Bekijk hier ons assortiment aan kabelbinders, tie rips en tyraps. Bestelt u vandaag vóór 22:00? Dan ontvangt u uw product morgen al in huis! Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat u nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee u aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.