CATEGORIEËN

19" Patchkasten en serverkasten

Voor alle bedrijven en de meeste huishoudens is een stabiel en betrouwbaar IT netwerk enorm belangrijk. Een patchkast is een centrale plek waar al jouw apparatuur en hun bijbehorende kabels zijn opgeslagen. Wil jij een veilige en centrale plek voor al je automatisering zoals servers en routers? Bij Kabeldirect vind je een compleet assortiment om jouw patchkast of serverkast optimaal samen te stellen.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3 4 5

Wat zijn de voordelen van een patchkast?

Een patchkast beschermt je server en hardware. Het internet is tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van ons leven. Alle soorten vragen worden aan Google gesteld, betalingen worden via internet gedaan en shoppen doen we ook steeds minder in fysieke winkels. Voor een ondernemer is internet onmisbaar om zaken te doen. Even geen verbinding betekent geen omzet. Het is dus heel belangrijk om je apparatuur en server goed te beschermen. Een serverkast verkleint de kans op kabelbreuken, oververhitting en andere problemen met servers en hardware. Daarnaast zorgt een patchkast voor een opgeruimde omgeving. Alle apparatuur komt met kabels. Als deze kabels overal rondslingeren lijkt het al snel een rotzooi. Alle apparatuur wordt in de patchkast geplaatst en de kabels worden via de kabelgoten weggewerkt. Ten slotte verminderen patchkast geluidsoverlast. Kun jij je ook moeilijk concentreren door al dat gezoem van alle apparaten? Een patchkast met een glazen deur reduceert het geluid van het razen van een server en andere hardware aanzienlijk.

Welke patchkast past het beste bij jou?

Welke patchkast het beste bij jou past hangt af van de doelen die jij wilt bereiken. Het fundament van alle patchkasten is gelijk. Er bestaan echter een aantal keuzemogelijkheden die ervoor zorgen dat jouw doel het beste bereikt wordt. Zo verschillen serverkasten in afmeting, het materiaal van de deur en in de plaatsing.

De afmetingen van een patchkast.

Hoe groot wil jij dat je patchkast is? Dit hangt af van de hoeveelheid apparatuur die je kwijt wil. Maar ook van de ruimte die je hebt om de patchkast te plaatsen. Het interieur van een serverkast is altijd 19 inch. Dit betekent dat alle apparatuur met een afmeting van 19 inch of minder in de serverkast geplaatst kan worden. De afmetingen van de buitenzijde van de serverkast kunnen variëren. Houd er rekening mee dat je genoeg ruimte in de diepte overhoudt, zodat je servers de ruimte hebben om te koelen. Houd ook rekening met de hoeveelheid en de lengte van de kabels die erin moeten passen. De afmetingen worden weergegeven in units (U) of hoogte eenheid (HE). Wanneer je een serverkast van 18U hebt kun je 18 units plaatsen. Bijvoorbeeld twee servers van 6U, een patchpaneel van 2U en een router van 4U. De afmetingen van de apparatuur worden vaak weergegeven in U. 1 U/HE staat gelijk aan 4,45 cm.

Het materiaal van de de deur van de serverkast.

Belangrijk bij deze afweging is de warmte die vrijkomt van de apparatuur in de serverkast en de geluidshinder die je ervaart van de apparatuur. Hierbij is er de keuze tussen een glazen deur en een geperforeerde deur:

  • Een serverkast met een glazen deur wordt een patchkast genoemd. Deze optie wordt vaak gekozen als er geen extreme warmte vrijkomt. Een glazen deur geeft namelijk minder ventilatie dan een geperforeerde deur. Het voordeel van een glazen deur is de reductie in geluidshinder. Een glazen deur heeft geen openingen en sluit de kast dus af. Hierdoor wordt het geluid geweerd.
  • Een serverkast met een geperforeerde deur wordt vaak gekozen wanneer er veel warmte vrijkomt. Denk hierbij aan meerdere servers in een serverkast. De gaten zorgen voor ventilatie en toevoer van koele lucht. Een geperforeerde deur zal daarentegen minder geluid weren.

Welke deur het beste bij jou past hangt dus af van je situatie.

De plaatsing van de patchkast.

Bij Kabeldirect kun je kiezen uit een staande patchkast, een wandkast of een kast op wieltjes. Een wandkast is door zijn compacte formaat bijna overal te plaatsen. Een wandkast is echter kleiner, waardoor er minder units in geplaatst kunnen worden. Of jij voor een wandkast kiest hangt dus voornamelijk af van de hoeveelheid apparatuur die je erin wil plaatsen. Wil je de vrijheid om een staande patchkast te kunnen verplaatsen? Kies dan een serverkast op wieltjes.

Is een ventilator of airco in de patchkast noodzakelijk?

Servers produceren veel warmte in een kleine ruimte. Oververhitte apparatuur zorgt voor defecten die de levensduur verkorten. Het is dus belangrijk om de server voldoende koel te houden. Of daar een ventilator of een airco voor nodig is hangt af van de hoeveelheid apparatuur in de serverkast en het soort serverkast. Heb je gekozen voor een glazen deur en staat daar veel apparatuur in? Dan is het aan te raden om een ventilator of een airco te plaatsen. Heb je gekozen voor een geperforeerde deur? Dan is de noodzaak al lager, tenzij daar veel apparatuur in staat. Dan kan het toch aan te raden zijn om een koelingssysteem te plaatsen.

Een patchkast of serverkast kopen bij Kabeldirect.nl!

Bekijk hierboven ons assortiment aan patchkasten en serverkasten. Bestel je vandaag vóór 22:00? Dan ontvang jij jouw product morgen al in huis! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet, stuur ons een e-mailbericht.