CATEGORIEËN

Mini HDMI & Micro HDMI

Mini HDMI is een kleinere variant van een HDMI aansluiting. De mini HDMI wordt vaak gebruikt bij kleinere apparaten, zoals foto- of videocamera’s. Deze apparatuur heeft een kleine aansluiting waar een normale HDMI kabel niet past. Een mini HDMI kabel draagt, net zoals een normale HDMI kabel, digitaal beeld- en geluidssignalen over tussen twee apparaten. Bij Kabeldirect vind je een ruim en divers aanbod van mini HDMI kabels en mini HDMI adapters. Bekijk het assortiment en bestel gemakkelijk online.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1

Wat zijn mini HDMI kabels?

In principe is een mini HDMI kabel niets meer dan een verkleinde variant van de gebruikelijke HDMI kabel zoals we hem kennen. De toepassing van de kabel is exact hetzelfde, de aansluiting zorgt namelijk voor de overdracht van beeld- en geluidssignalen. In vergelijking met een verbinding via een analoog signaal heb je via een HDMI kabel een stuk minder kans op ruis en storingen. Bij Kabeldirect.nl kun je terecht voor verschillende mini HDMI kabels van verschillende lengtes.

Waar moet je op letten bij het kopen van een mini HDMI kabel?

Bij het kopen van een mini HDMI kabel is het namelijk belangrijk om te letten op de HDMI versie.

  • HDMI 1.3: een mini HDMI 1.3 ondersteunt bijvoorbeeld 3D en Full HD resoluties. Het is echter niet mogelijk om internet te delen met dezelfde mini HDMI kabel.
  • HDMI 1.4: deze mini HDMI kabel ondersteunt 3D en 4K resoluties op 30 Hz.
  • HDMI 2.0: een mini HDMI 2.0 ondersteunt 3D en 4K resoluties op 60 Hz. Deze kabel geeft dus ook het beste beeld.

Let goed op welke HDMI versie jij wilt aanschaffen en of de desbetreffende kabel deze versie ondersteunt. Weet jij niet welke mini HDMI kabel je nodig hebt? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Wat zijn mini HDMI adapters?

Wanneer je al in bezit bent van een normale HDMI of een andere kabel en alleen de aansluiting van het apparaat wilt veranderen kun je een mini HDMI adapter gebruiken. Met een mini HDMI adapter kun je jouw mini HDMI aansluiting omzetten naar een normale HDMI aansluiting. Het enige dat je hoeft te doen is jouw kabel in de adapter te steken. Ideaal als je snel een normale HDMI aansluiting wilt creëren of juist andersom.

Mini HDMI kabel of mini HDMI adapter kopen

Een mini HDMI kabel of mini HDMI adapter kopen, doe je eenvoudig bij Kabeldirect. Wij helpen je graag om de kabel of adapter te vinden die je nodig hebt. Ben je op zoek naar deskundig advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Graag geven wij je zo goed en snel mogelijk antwoord. Zo hoef jij niet lang te wachten en kun je direct aan de slag. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.