CATEGORIEËN

Mini HDMI & Micro HDMI

Het gebruik van een Mini HDMI kabel, of Micro HDMI kabel, maakt de verbinding mogelijk tussen jouw apparaat met een Mini HDMI aansluiting en HDMI apparaat. De mini of micro HDMI aansluiting komen geregeld voor op kleinere elektronische apparaten zoals een camera. Doordat deze aansluiting een stuk kleiner is en dus minder ruimte in beslag neemt is het ideaal om ruimte te besparen. Wil je bijvoorbeeld verbinding met een televisie maken vanaf jouw camera of dergelijke? Dan is een Mini HDMI naar HDMI uiterst geschikt.

lees meer...

Mini HDMI naar HDMI

In principe is een Mini HDMI kabel niets meer dan een verkleinde variant van de gebruikelijke HDMI kabel zoals we hem kennen. De toepassing van de kabel is echter exact hetzelfde, de aansluiting zorgt namelijk voor de overdracht van beeld- en geluidssignalen. In vergelijking met een verbinding via een analoog signaal heb je via een kabel een stuk minder kans op ruis en storingen. Bij Kabeldirect.nl kun je terecht voor verschillende Mini HDMI kabels van verschillende lengtes.

Daarnaast is het bij het kopen van een mini HDMI kabel belangrijk om te letten op de HDMI versie. HDMI 1.3 ondersteunt bijvoorbeeld 3D en Full HD resoluties, maar het is niet mogelijk om internet te delen met dezelfde HDMI kabel. HDMI versie 1.4 ondersteunt 3D en 4K resoluties op 30 Hz. Tot slot ondersteunt HDMI 2.0 3D en 4K resoluties op 60 Hz. Deze kabel geeft dus ook het beste beeld. Let dus goed op welke HDMI versie jij wilt aanschaffen en of de desbetreffende kabel deze versie ondersteunt.

Mini HDMI adapters

Wanneer je al in bezit bent van een normale HDMI kabel en alleen de aansluiting van het apparaat wilt veranderen kun je ook bij ons terecht. Wij bieden namelijk een aantal Mini HDMI adapters aan. Hiermee kun jij jouw mini HDMI aansluiting omzetten in een normale HDMI aansluiting. Het enige dat je hoeft te doen is jouw kabel in de adapter steken. Ideaal als je snel een normale HDMI aansluiting wilt creëren.

Mini HDMI naar HDMI kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke Mini HDMI kabel het best bij jou past of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.