CATEGORIEËN

Gemodificeerde sinus omvormers

Wil je terwijl je met de auto onderweg bent elektrische apparaten blijven gebruiken zoals je die thuis ook gebruikt? Dan heb je een 12v naar 230v omvormer nodig. Onze gemodificeerde sinus omvormers zetten de stroom om en zijn voordeliger dan zuivere sinus omvormers. Bekijk ons aanbod hieronder!

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2

Wat is een gemodificeerde sinus omvormer?

Gemodificeerde sinus omvormers zetten 12v gelijkspanning om in 230v wisselspanning. Hierdoor kun je elektrische apparaten gebruiken zoals je die thuis ook gebruikt. Heel fijn als je onderweg bent en je toch gebruik wilt maken van apparaten als lampen, waterkokers, koelkasten en meer. Er bestaan twee soorten sinus omvormers, namelijk gemodificeerde en zuivere sinus omvormers. Deze laatste variant is kwalitatiever, maar daardoor ook een stuk prijziger.

Voordelen gemodificeerde sinus omvormer

Gemodificeerde sinus omvormers zetten zoals gezegd gelijkspanning om in wisselspanning, waardoor je elektrische apparaten ook kunt gebruiken als je onderweg bent. Het verschil met zuivere sinus omvormers is dat gemodificeerde sinus omvormers naast 50Hz wisselspanning ook extra storende frequenties produceren. Deze stoorspanningen zijn van invloed op de kwaliteit van de omvormer. Deze omvormers geven dus een spannings-vorm die afwijkt van de spanning zoals je die thuis uit het stopcontact krijgt. Voor heel wat apparaten maakt dit echter niks uit. Veel apparaten kun je namelijk prima gebruiken als je gebruik maakt van een gemodificeerde sinus omvormer. Het grootste voordeel van een gemodificeerde sinus omvormer is dat je elektrische apparaten kunt gebruiken als je op reis bent met bijvoorbeeld jouw auto, en dat relatief goedkoop. Gemodificeerde sinus omvormers zijn namelijk een stuk goedkoper dan zuivere sinus omvormers.

Apparaten niet geschikt voor gemodificeerde sinus omvormers

Sommige apparaten kun je niet gebruiken met een gemodificeerde sinus omvormer. Hier heb je een zuivere sinus omvormer voor nodig. Enkele voorbeelden zijn:

  • Apparaten met een elektromotor zoals magnetrons, boormachines en elektrische zagen
  • Medische apparatuur
  • Apparaten met een pomp, zoals vriezers, bepaalde koelkasten en airconditioners
  • LCD of Plasmascherm TV’s
  • Stereo-apparatuur
  • Game consoles
  • Satelliet ontvangers
  • Nespresso en Senseo koffieapparaten

Waar moet ik op letten bij de aanschaf?

De lijst van producten waar je een zuivere sinus omvormer voor nodig hebt zijn slechts indicatief. Sommige van die apparaten, zoals bepaalde koelkasten, kunnen namelijk prima werken met een gemodificeerde sinus omvormer. Een grote uitzondering is natuurlijk medische apparatuur. Hier is het enorm belangrijk dat het apparaat zuivere stroom krijgt.

Als je een omvormer koopt, is het belangrijk om het juiste start voltage te kiezen. De omvormers die je hierboven ziet vormen 12v naar 230v om. Auto’s beschikken meestal over 12 volt accu’s. Bij vrachtwagens is dit bijvoorbeeld niet het geval. Daar heb je 24v naar 230v omvormers voor nodig. Ga voor de zekerheid in de handleiding van jouw voertuig na wat het start voltage is.

Ga ook na wat het benodigde wattage is van het apparaat dat je aan wilt sluiten. Er bestaan namelijk omvormers die geschikt zijn voor hogere wattages. Let wel op: deze kun je niet aansluiten op de sigarettenaansteker aansluiting in jouw auto, maar dien je op de accu aan te sluiten. Een sigarettenaansteker mag tot maximaal 120 watt belast worden. Het benodigde wattage voor jouw apparaat vind je terug in de specificaties van het apparaat. Let wel op: de omvormer die je nodig hebt heeft minimaal het dubbele wattage nodig van wat het apparaat nodig heeft. Het wattage kun je ook berekenen door het voltage te vermenigvuldigen met het aantal ampère. Een voorbeeld: 230 volt x 2 ampère is 460 watt.

Gemodificeerde sinus omvormer kopen bij Kabeldirect.nl

Bij Kabeldirect kun je terecht voor de kwalitatieve gemodificeerde sinus omvormer. Kom je ergens niet uit, weet je niet welke omvormer nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een mail.