CATEGORIEËN

DiSEqC switches

Met de DiSEqC switch schakel je soepel tussen meerdere satellieten. Zonder ingewikkelde handelingen ontvang je op je receiver een kwalitatief sterk signaal van meerdere schotels. Dankzij de switch kun je heel eenvoudig schakelen tussen de aangesloten ingangen. Bekijk onze switches hieronder.

lees meer...
1

Doel en toepassing van de DiSEqC switch

De afkorting 'DiSEqC' staat voor Digital Satellite Equipment Control. Je spreekt het uit als 'dai-sek'. Het DiSEqC protocol is een oplossing die ontwikkeld is voor (digitale) aansturing van verschillende satellieten - er was grote behoefte aan een standaard die de verschillende satellietsystemen met elkaar kon combineren. Het protocol is downwards compatible. Je hebt met DiSEqC dus niet snel te maken met problemen dat de output van je oudere Hotbird of Astra satelliet niet ondersteund wordt.

Hoe werkt een DiSEqc switch?

Met een DiSEqC schakelaar stuur je randapparatuur van satellietontvangers aan via de coax-kabel. Zowel het signaal als de spanning wordt via de coax verstuurd (vanaf DiSEqC 1.x twee kanten op). De DiSEqC switch heeft 1 uitgang voor de (DVB-S2) receiver, en afhankelijk van het model meerdere ingangen om satellieten (LNB-koppen) op aan te sluiten. Dit wordt meestal aangeduid als een breuk: 2/1 verwijst naar een switch met twee ingangen voor twee LNB’s, maar er bestaan ook 4/1, 8/1 en 10/1 switches. Het getal 1 geeft aan dat de switchers één uitgang hebben naar een ontvanger. Wij bieden diverse soorten switches aan.

De voordelen van de DiSEqC switch op een rijtje

De voordelen van deze switch voor mensen met meerdere satelliet schotels zijn duidelijk. Je hebt maar één receiver nodig om het signaal haarscherp te kunnen ontvangen.

De DiSEqC switch (werkend volgens het DiSEqC protocol):

  • maakt ontvangst van meerdere satellieten mogelijk met 1 ontvanger
  • is inzetbaar voor een grote range van satellieten, ook oudere modellen
  • heeft een lage tussenschakeldemping
  • levert signaal van hoge kwaliteit
  • biedt een oplossing voor de combinatie van analoge én digitale signalen
  • goed beschermd tegen slechte weersomstandigheden (waterdichte behuizing)

Onder de aanduiding DiSEqC worden verschillende producten op de markt gebracht. Er zijn ook verschillende versies van het DiSEqC protocol. Hoewel het systeem neerwaarts compatibel is, moet je hier wel even goed op letten. Qua switches heb je de keus op het gebied van het aantal ingangen, variërend van 2-voudig tot 16-voudig (vanaf DiSEqC 1.1). De beste switch voor jouw situatie hangt uiteraard af van je huidige systeem en of je nog wilt kunnen uitbreiden naar meerdere schotels.

Wat is het verschil met andere producten?

Het grote voordeel van DiSEqC is dat er een standaard is gecreëerd om het signaal van verschillende randapparatuur via één digitale receiver te ontvangen. In vergelijking met andere omschakelaars is de DiSEqC switch zeer flexibel en uitbreidbaar in bijvoorbeeld frequentie-bereik. Je kunt schakelen tussen meerdere frequentiebanden.

DiSEqC switch kopen bij Kabeldirect.nl

Kom je er niet uit, weet je niet welke DiSEqC switch jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.