CATEGORIEËN

Muurbeugel TV & Monitor

Heb je een nieuwe TV of monitor gekocht en wil je deze niet neerzetten, maar netjes ophangen? Kies dan voor een TV muurbeugel of monitor muurbeugel. Met onze muurbeugels bevestig jij jouw TV of monitor eenvoudig aan de muur. Zo bespaar je waardevolle ruimte en voeg je een element toe aan jouw interieur. Wij hebben een breed aanbod van verschillende type TV muurbeugels met diverse instelmogelijkheden. Bekijk ons aanbod hieronder.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Een TV muurbeugel kiezen

Met de introductie van nieuwe, platte TV’s en monitoren kun je jouw televisie of monitor bijna overal plaatsen. Flatscreen televisies hebben vanuit de fabriek een standaard waar ze op kunnen rusten, maar je kunt ze ook ophangen aan een muur. In dit geval heb je wel een ophangbeugel nodig die geschikt is voor jouw TV of monitor. Om hiermee te helpen is de Video Electronics Standards Association (VESA) maat geïntroduceerd. VESA is een universele maat die wordt aangehouden door de meeste televisiefabrikanten, zoals Sony, Samsung, Philips en LG. De VESA maat is de afstand tussen de bevestigingspunten (montagegaten) die achterop jouw monitor of TV zitten, aangeduid in millimeters. VESA wordt gemeten in horizontaal x verticaal. De VESA maat van jouw toestel vind je in de gebruiksaanwijzing die meegeleverd werd toen je het toestel kocht. Heb je de handleiding niet meer? Vaak vind je de geschikte VESA maat ook online, maar ook kun je de maat zelf opmeten. Meet de afstand tussen de bevestigingspunten van hart tot hart, eerst horizontaal en dan verticaal. Als je een muurbeugel aanschaft, moet je dus letten op deze maat. Dit om te voorkomen dat de beugel niet geschikt is voor jouw toestel. Let ook op het maximale draaggewicht en het maximale toestel formaat dat de beugel aan kan. Een te zware TV of monitor kan er namelijk voor zorgen dat de beugel buigt of breekt.

Verschillende modellen muurbeugels

Er bestaan diverse modellen muurbeugels, elk met eigen voordelen. Zo zijn er platte muurbeugels, maar ook kantelbare muurbeugels en kantel- en draaibare muurbeugels. Hieronder geven we een overzicht van de soorten ophangbeugels en diens voordelen.

Platte muurbeugels

De meest gebruikte TV muurbeugel is de platte muurbeugel. Hiermee hang jij jouw TV of monitor vlak tegen de muur aan. Dergelijke beugels zijn uiterst geschikt als je een televisie op wilt hangen in de woonkamer en er recht voor gaat zitten. Zo hangen TV’s en monitoren recht tegen de muur aan en vormen ze een mooi geheel met jouw interieur. Platte muurbeugels besparen ruimte en bieden een strakke look. Het nadeel van dergelijke beugels is dat ze een beperkte instelmogelijkheid hebben. Wil je naar jouw toestel vanuit een hoek kijken? Dan kun je beter voor een ander model gaan. Ook wanneer zonlicht op jouw televisie of monitor schijnt kun je er weinig aan doen. In die gevallen kun je beter gaan voor een kantelbare- of draaibare muurbeugel.

Kantelbare muurbeugels

Kantelbare muurbeugels bieden vrijwel alle voordelen die platte beugels ook bieden. Het bijkomende voordeel is dat je jouw apparaat ermee kunt kantelen. Wil jij jouw TV of monitor bijvoorbeeld hoger hangen? Dan is een kantelbare beugel ideaal. Door de beugel te kantelen blijft je zicht perfect. Deze beugels zijn bijvoorbeeld handig als je een TV op wilt hangen in jouw keuken of slaapkamer. Door het apparaat hoger te plaatsen voorkom je vetspatten uit de keuken. Ook als je TV wilt kijken vanuit bed is deze beugel geschikt! Je kunt de TV dan kantelen en hoeft niet met je nek te draaien. Bovendien heb je met deze beugel minder last van zonreflecties.

Draai- en kantelbare muurbeugels

Draai- en kantelbare muurbeugels zijn de meest veelzijdige beugels. Ze bieden dezelfde voordelen als de hiervoor besproken beugels, maar zijn daarnaast ook (horizontaal) draaibaar. Hierdoor kun je vanuit elke hoek comfortabel genieten van jouw series en films, ongeacht vanuit welke positie je TV wilt kijken. Deze beugels garanderen dé optimale kijkervaring!

Het monteren van een muurbeugel

Het installeren van een muurbeugel voor jouw televisie of monitor is vrij eenvoudig. Bij onze muurbeugels krijg je een duidelijke handleiding en in veel gevallen ook de montageschroeven en/of pluggen meegeleverd. Let er wel op dat je het juiste montagemateriaal gebruikt en dat je het materiaal en de kwaliteit van de muur waar je jouw TV of monitor aan wilt ophangen bekijkt. Stenen of betonnen muren kunnen in principe alle televisies of monitoren dragen. Zware apparaten zijn dan geen probleem. Wil je jouw TV of monitor ophangen aan een houten muur of gips muur? Ga dan van tevoren na hoeveel gewicht de wand kan dragen. Dergelijke muren kunnen beperkt belast worden. Wil je de kabels van jouw toestel netjes wegwerken? Bekijk dan ook onze kabelgoten voor TV’s.

Monitor en TV muurbeugel kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke muurbeugel jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.