CATEGORIEËN

Optisch


Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3

Optische kabel kopen bij Kabeldirect

Optische kabels worden ook wel Toslink, of optische audio kabels genoemd. Digitale audio-overdracht is de vernieuwde en verbeterde versie van een analoge audioverbinding zoals Tulp (ook wel RCA genoemd). Om een hoge digitale geluidskwaliteit over te brengen, kunt u het beste kiezen voor een optische kabel.

Wat is digitale audio

Wat houdt digitale audio overdracht in, en wat zijn de voordelen ervan? Een digitaal audiosignaal heeft veel aan populariteit gewonnen dankzij één belangrijk voordeel. Namelijk een veel hogere kwaliteit dan de klassieke analoge audio kabel, zoals tulp kabels. Dankzij de moderne technologie waardoor geluid op een andere manier overgebracht kan worden behoudt een digitale audio kabel vele malen beter zijn kwaliteit. Tulp kabels werken vaak prima binnenshuis, maar een bekend probleem bij het aansluiten middels tulp-aansluitingen is dat er soms ruis overgedragen wordt. Tulp kabels, ook wel RCA kabels genoemd worden om deze reden vaak afgeschermd, soms zelfs dubbel afgeschermd. Dit vermindert de kans op ruis aanzienlijk, maar deze blijft aanwezig.

Er zijn meerdere manieren om een digitaal audio signaal over te dragen, namelijk:

Het verschil tussen optische kabel en digitale coaxiale kabel

De digitale coaxiale aansluiting ziet er uit als een reguliere tulp-kabel maar ondersteunt net als Toslink, Dolby Digital en DTS. Deze kabels maken gebruik van een elektrische signaal en brengen een audiosignaal over middels deze elektrische puls. Deze kabels beschikken dus over een koperen ader waardoor deze kabel nog meer lijkt op de traditionele de tulp kabel. Optsiche kabel bevat een kern van glasvezel en maakt gebruikt van lichtsignalen. Doordat het geluid via een lichtsignaal overgedragen wordt, is het onmogelijk dat er ruis mee overgedragen wordt of signaal verlies optreedt. Er is namelijk geen sprake van een fysieke weerstand.

Optische kabel aansluiten

Het aansluiten van een optische kabel is zeer eenvoudig. Op de (optical-out) uitgang van de televisie kunt u de optische toslink kabel aansluiten. Daarna sluit u uw receiver of soundbar aan op de (optical-in) ingang van uw televisie. Bij de betreffende aansluiting staat vaak 'Toslink in' of 'Optical in'. Na het aansluiten kunt u genieten van een hoge kwaliteit van digitale audio-overdracht.

Optische randapparatuur

Natuurlijk bestaat er ook het een en ander aan optische apparatuur die vaak gebruikt wordt bij het realiseren van een audio installatie thuis of in een werkomgeving. Bijvoorbeeld optische toslink omvormers , waarmee u een digitaal signaal omzet naar een analoog audio signaal. Dit is handig wanneer uw bron-apparaat wel een optische uitgang heeft, maar het doelapparaat geen optische ingang heeft. Het is ook mogelijk om optische toslink kabels te splitten aan de hand van een toslink splitter of tussen verschillende signalen te schakelen met een toslink schakelaar . Bijvoorbeeld wanneer u een soundbar heeft en regelmatig wil schakelen tussen bron apparaten, bijvoorbeeld tussen uw TV en laptop of computer.

Advies nodig met betrekking tot optische kabels?

Komt u er niet uit of weet u niet welke kabel of aansluiting bij u van toepassing is of wilt u advies over mogelijkheden binnen uw systeem? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen . Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat u nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee u aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht .