CATEGORIEËN

HDMI Zelfmontage

Ben jij van plan zelf HDMI kabel aan te leggen en heb je hiervoor materiaal nodig? Denk aan HDMI stekkers voor zelfmontage, HDMI inbouwdoos of HDMI kabel per meter? Dan ben je bij Kabeldirect aan het juiste adres.

lees meer...

HDMI kabel per meter

In het assortiment van Kabeldirect vind je diverse HDMI kabel per meter, waaronder verschillende versies met verschillende maximale resoluties. Denk aan HDMI 1.4 en HDMI 2.0 kabel. Wij knippen deze kabel voor jou op maat, zodat je deze thuis zelf verder op maat kunt maken. Zo heb je altijd de perfecte lengte kabel. Natuurlijk kan het ook gewoon zijn dat je op zoek bent naar een HDMI connector om een bestaande kabel te repareren.

Waarom kiezen voor HDMI kabel kniplengte?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een kniplengte HDMI kabel, hieronder vind je de belangrijkste voordelen.

  • HDMI kabel perfect op maat, je hebt nooit kabeloverschot als je kiest voor een HDMI kabel die wij voor je afknippen. Zo verlies je geen snelheid, bandbreedte en beeldsignaal omdat de kabel te lang is.
  • Kabel zonder connectors is dunner. Wil je een HDMI HDMI kabel door een achter een wand of door een buis trekken? Dan is de kans groot dat een normale HDMI kabel met voorgemonteerde connectoren niet gaat passen. Je zou gebruik kunnen maken van HDMI kabel met afneembare connectoren. Maar, ook dit is niet zo flexibel als een HDMI kabel op maat.
  • Kies zelf de kleur, versie en connector. Je eigen kabel samenstellen kan voordelig zijn omdat je deze naar wens kunt maken.

HDMI connector monteren

Een HDMI connector monteren op een kabel per meter lijkt ingewikkeld, maar dat valt gelukkig reuze mee. Er zijn verschillende HDMI connectoren voor zelfmontage die gebruik maken van twee vaakvoorkomende manieren van montage:

  • Soldeerbaar, aders worden in de connector gesoldeerd op de contacten
  • Schroefbaar, sommige connectoren maken gebruik van een soort kroonsteen waarbij de aders vastgeschroefd kunnen worden. Losse aders van een HDMI kabel per meter hoeven in dit geval vaak niet afgestript te worden.

Tips bij het monteren van een HDMI stekker

Er zijn op internet voldoende tutorials te vinden voor hulp bij het aanbrengen van een HDMI stekker, de belangrijkste tips hebben we voor je op een rijtje gezet:

  1. Schrijf uit of teken op een blaadje welke aders (gekleurde draden) op welke pin gemonteerd moet worden. Repareer je een bestaande kabel? Controleer dan de huidige pin-out van de stekker aan de andere kant.
  2. Maak je gebruik van een afgeschermde kabel? Dan moet de afscherming (mantel) van de kabel contact maken met de doorvoer van de HDMI stekker.
  3. Heb je een soldeerbare connector? Vertin dan eerst de uiteindes van de draden en contacten op de stekker. Dat voorkomt gebruik van teveel soldeertin en vergemakkelijkt het bevestigen van de draadjes doordat de tin alleen nog maar verhit hoeft te worden. Meestal zijn HDMI connectoren al voorgetind.
  4. Controleer alles goed voordat je de stekker dicht klikt. Piep alle aders door met een multimeter en zorg dat de juiste aders op de juiste pinnen gesoldeerd zijn aan beide kanten van de HDMI kabel.
  5. Ben je niet bekend met solderen? Dan adviseren wij gebruik te maken van een stekker die niet gesoldeerd hoeft te worden of om te vragen om hulp van een bekende. Een verkeerde aansluiting kan schade veroorzaken aan apparatuur.

HDMI inbouwdoos

Er bestaan ook HDMI inbouwdozen, heb jij een HDMI kabel achter een wand of door een buis gelegd en wil je een HDMI aansluiting in de muur maken? Dan is zo’n inbouwdoos perfect geschikt voor jou. Er bestaan inbouwdozen waarop de aders van een HDMI kabel direct op de achterkant van de inbouwdoos bevestigd worden. Wil je de connector niet afknippen? Kies dan voor een inbouwdoos met een vrouwelijke HDMI connector (v) aan de achterkant.

Advies nodig over HDMI zelfmontage?

HDMI kabel zelf maken? Alle benodigdheden koop je bij Kabeldirect. Ben je op zoek naar deskundig advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Graag geven wij je zo goed en snel mogelijk antwoord. Zo hoef jij niet te lang te wachten en kun je direct aan de slag. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.