CATEGORIEËN

Zuivere sinus Omvormers

Bij Kabeldirect vind je storingsvrije, zuivere sinus omvormers van topkwaliteit voor een continu vermogen. Een zuivere sinus omvormer geeft exact dezelfde stroom die thuis uit het stopcontact komt. Hiermee ben je ervan verzekerd dat de apparaten die je erop aansluit altijd perfect functioneren. Bekijk hier ons ruime assortiment zuivere sinus omvormers en afstandsbedieningen.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1

Wat is een zuivere sinus omvormer?

Een omvormer is een elektronisch apparaat dat een bepaalde spanning kan omvormen naar een andere spanning. Als je bijvoorbeeld je laptop wilt opladen in de auto heb je te maken met twee soorten spanningen. De auto maakt gebruik van 12 volt DC stroom, maar de oplader van je laptop heeft 240 volt AC nodig. Een omvormer vormt de 12 volt DC stroom dan om naar 230 volt AC stroom.


Er zijn twee verschillende soorten spanningsomvormers: een zuivere sinus omvormer en een gemodificeerde sinus omvormer. Het verschil zit hem in de ‘zuiverheid’ van de stroom en de prijs van het apparaat. Een gemodificeerde sinus omvormer is goedkoper, maar de stroom is minder zuiver. Je kunt niet elk elektronisch apparaat aansluiten op zo’n gemodificeerde omvormer. Eenvoudige apparatuur zonder elektromotor, koelings- of warmte element kun je hier vaker goed op aansluiten. Denk bijvoorbeeld aan een eenvoudig koffiezetapparaat. Maar wil je een laptop, snellader, magnetron, koelkast, Senseo, Nespresso of bijvoorbeeld een tl-buis aansluiten? Dan adviseren wij niet te kiezen voor een gemodificeerde sinus omvormer. Deze apparaten hebben namelijk zuivere spanning nodig, anders zullen ze niet goed functioneren of zelfs stuk gaan. Het aansluiten van zo’n apparaat kan er zelfs voor zorgen dat de omvormer warm wordt, gekke geluiden maakt of zelfs defect gaat. Dit betekent niet dat gemodificeerde omvormers altijd slecht zijn, echter zijn de onderdelen in een zuivere sinus omvormer van hogere kwaliteit en is de stroom daarom gelijkwaardig aan een stopcontact binnenshuis.

Voorbeelden van apparaten die je op een zuivere sinus omvormer moet aansluiten:

 • Oplaadbaar gereedschap, elektronische pompen met timers, toerenregeling e.d.
 • Laptops, computertechnologie, printers, routers, modems e.d.
 • Monitoren en beeldschermen, PlayStation, Xbox, DVD, televisies
 • Diverse acculaders, geschakelde voedingen en andere oplaadbare apparaten, apparatuur met dimmende functies
 • Stereo apparatuur, speakers, mengpanelen en andere apparaten met geluidssignaal
 • Airco, koelkasten, magnetrons en andere apparatuur met warmte- of koelelementen
 • Apparaten met een elektromotor
 • Hoeveel vermogen heb ik nodig wanneer ik kies voor een zuivere sinus omvormer?

  Bij Kabeldirect vind je omvormers met verschillende wattages. Het maximale dat een omvormer kan leveren, het vermogen, wordt uitgedrukt in wattage. Bedenk eerst welke apparaten je tegelijkertijd op de omvormer wilt aansluiten. Op de apparaten staat vaker een wattage. Tel deze verschillende wattages bij elkaar op. Stel: je wilt een magnetron van 1150 watt en een televisie van 300 watt aansluiten, dan heb je een omvormer met een minimaal vermogen van 1450 watt nodig. Echter is het belangrijk rekening te houden met het feit dat er altijd energie verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan warmte die ontstaat tijdens het omvormen. Daarnaast heeft een apparaat vaak meer stroom nodig om op te starten, ook wel piekspanning genoemd. Het is daarom belangrijk om hier ongeveer 15% bij op te tellen. Dit zou betekenen dat je een omvormer van minimaal 1450 x 1,15 = ongeveer 1700 watt nodig hebt. Wil je hier nog een laptop bij aansluiten van 100 watt, dan heb je een vermogen van minimaal 1550 x 1,15 = ongeveer 1800 watt nodig, enzovoorts Het is altijd beter om een omvormer te kiezen met een hoger minimaal vermogen dan nodig.

  Afstandsbediening voor spanningsomvormer

  Omdat een omvormer altijd een beetje vermogen gebruikt is het raadzaam om deze van de accu af te schakelen als er geen apparaten zijn aangesloten. Voor het gemak zijn er handige afstandsbedieningen beschikbaar.

  Tips voor het plaatsen en gebruiken van een zuivere sinus omvormer

  • Een spanningsomvormer zet een deel van de stroom altijd om in warmte. Die warmte wordt via een behuizing of ventilator naar buiten geleid. Het is daarom belangrijk om de omvormer niet in een afgesloten, krappe ruimte te zetten.
  • Kies een omvormer met een minimaal vermogen dat hoger is dan het vermogen van de apparaten bij elkaar om piekspanningen op te vangen en te zorgen dat alle apparaten genoeg stroom krijgen.
  • Gebruik de kabels die bij de omvormer worden meegeleverd. Is een langere kabel echt nodig? Gebruik dan nooit een dunnere kabel dan de meegeleverde. Vraag ons eventueel om advies.
  • Sluit je de omvormer aan op een (auto) accu? Bekijk dan eerst de capaciteit van die accu. Wanneer je een accu te zwaar belast zal de accu onherstelbaar worden beschadigd. Het is daarnaast ook mogelijk dat de auto niet meer start wanneer de accu te leeg raakt, laad je accu(‘s) regelmatig bij. Als je de omvormer langdurig gebruikt, doe dit nooit zonder dat de auto gestart is.

  Zuivere sinus omvormer kopen bij Kabeldirect.nl

  Kom je er niet uit, twijfel je of weet je niet welke omvormer het beste bij jou past? Of wil je gewoon wat extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel je vraag in onze live chat of stuur ons een mail.