CATEGORIEËN

Zuivere sinus Omvormers

Bij Kabeldirect vind je storingsvrije, zuivere sinus omvormers van topkwaliteit voor een continu vermogen. Een zuivere sinus omvormer geeft exact dezelfde stroom die thuis uit het stopcontact komt. Hiermee ben je ervan verzekerd dat de apparaten die je erop aansluit altijd perfect functioneren. Bekijk hier ons ruime assortiment zuivere sinus omvormers en afstandsbedieningen.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1

Wat is een zuivere sinus omvormer?

Een omvormer is een elektronisch apparaat dat een bepaalde spanning kan omvormen naar een andere spanning. Als je bijvoorbeeld je laptop wilt opladen in de auto heb je te maken met twee soorten spanningen: 12 volt DC komt uit de auto, maar de oplader van je laptop heeft 240 volt AC nodig. Een omvormer vormt DC stroom dan om naar AC stroom.


Er zijn twee verschillende soorten spanningsomvormers: een zuivere sinus omvormer en een gemodificeerde sinus omvormer. Het verschil zit hem in de ‘zuiverheid’ van de stroom en de prijs van het apparaat. Een gemodificeerde sinus omvormer is goedkoper, maar de stroom is minder zuiver. Je kunt niet elk elektronisch apparaat aansluiten op deze omvormer. Een stofzuiger of bijvoorbeeld een boormachine kun je hier goed op aansluiten, maar een laptop, snellader of bijvoorbeeld een tl-buis weer niet. Deze apparaten hebben zuivere spanning nodig, anders zullen ze niet goed functioneren of zelfs stuk gaan. Een zuivere sinus omvormer zorgt ervoor dat de uitgaande spanning van de omvormer precies hetzelfde is als thuis uit het stopcontact komt. Hier kun je dus zonder problemen alle apparaten op aansluiten.

Hoeveel vermogen heb ik nodig voor mijn zuivere sinus omvormer?

Bij Kabeldirect vind je omvormers met verschillende wattages. Het maximale vermogen wordt uitgedrukt in wattage. Bedenk eerst welke apparaten je tegelijkertijd op de omvormer wilt aansluiten. Op de apparaten staat een nominaal wattage (altijd het maximale). Tel deze wattages bij elkaar op. Stel: je wilt een magnetron van 1150 watt en een televisie van 300 watt aansluiten, dan heb je een minimaal vermogen van 1450 watt nodig. Wil je hier nog een laptop bij aansluiten van 100 watt, dan heb je een vermogen van minimaal 1550 watt nodig.

Afstandsbediening voor spanningsomvormer

Omdat een omvormer altijd een beetje vermogen gebruikt is het raadzaam om deze van de accu af te schakelen als er geen apparaten zijn aangesloten. Voor het gemak zijn er handige afstandsbedieningen beschikbaar.

Tips voor het plaatsen en gebruiken van een zuivere sinus omvormer

  • Een spanningsomvormer zet een deel van de stroom altijd om in warmte. Die warmte wordt via een behuizing of ventilator naar buiten geleid. Het is daarom belangrijk om de omvormer niet in een afgesloten, krappe ruimte te zetten.
  • Gebruik de kabels die bij de omvormer worden meegeleverd. Is een langere kabel echt nodig? Gebruik dan nooit een dunnere kabel dan de meegeleverde.
  • Sluit je de omvormer aan op een (auto) accu? Bekijk dan eerst de capaciteit van die accu. Wanneer je een accu te zwaar belast zal de accu onherstelbaar worden beschadigd.

Zuivere sinus omvormer kopen bij Kabeldirect.nl

Kom je er niet uit, weet je niet welke omvormer het beste bij jou past of wil je gewoon wat extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een mail.