CATEGORIEËN

Draadloze HDMI Streamers

Als je vroeger je laptop aan de televisie wilde koppelen om bijvoorbeeld een serie te kijken zat er maar één ding op. Je moest een HDMI kabel aansluiten op je laptop en televisie, daarna kon je pas van je serie genieten. Helaas zat je dan altijd vast aan een kabel, waardoor je vaak naar je laptop moest lopen om iets anders op te zetten. Met een draadloze HDMI verbinding is dit verleden tijd. Door het HDMI signaal draadloos te versturen met behulp van een draadloze HDMI set kun je zonder kabel informatie versturen.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Waarvoor kun je een draadloze HDMI set gebruiken?

Met een draadloze HDMI set kun je twee of meer HDMI apparaten in verbinding brengen met een scherm. Je kunt videokwaliteit van 480p, 720p, 1080i en 1080p draadloos overbrengen. Zo speel je moeiteloos high definition video’s af op laptop, bluray-speler of dvd-speler zonder dat je nog een snoer nodig hebt om je TV te bereiken.

HDMI draadloos, hoe werkt het?

Draadloos HDMI werkt door middel van een zender en een ontvanger. De verzender van de informatie zit vaak al ingebouwd in jouw laptop. Je hebt dan nog alleen een ontvanger nodig. Deze ontvanger steek je in de HDMI ingang van het door jou uitgekozen scherm. Om de verbinding tot stand te kunnen brengen moet je wel rekening houden met de voeding van beide apparaten. Als de zender ingebouwd zit in je laptop is deze al van stroom voorzien. De ontvanger kan zijn voeding op meerdere manieren krijgen. Beschikt jouw scherm over een USB ingang, dan kan je het draadloos HDMI toestel hier op aansluiten. Mocht dit niet het geval zijn, gebruik dan een adapter om hem aan te sluiten op het stroomnetwerk.

Een HDMI verbinding die draadloos is kan geen oneindige afstanden overbruggen. Houd rekening met de maximale afstand die de set van het draadloos HDMI signaal kan afleggen. Op die manier kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan. Na installatie van de zender en ontvanger kun je aan de slag met jouw draadloos HDMI netwerk.

De grootste voordelen van een HDMI draadloos netwerk

De voordelen van een HDMI verbinding zijn overduidelijk. Bij het verzenden van scherpe beeld en audio is deze kwaliteit praktisch onmisbaar. Zo is de kwaliteit van een HDMI verbinding ten opzichte van een VGA verbinding makkelijk te onderscheiden. De grootste voordelen van een draadloze HDMI verbinding ten opzichte van een bekabelde verbinding zijn:

  • Geen kabels die rondslingeren in huis
  • Eenvoudige installatie
  • Eenvoudig in gebruik
  • In staat om direct signaal te verzenden
  • Het apparaat kun je in meerdere ruimtes gebruiken

Een draadloze HDMI set kopen bij Kabeldirect.nl!

Bekijk hierboven ons ruime assortiment aan draadloze HDMI sets. Bestel je vandaag vóór 22:00? Dan ontvang jij jouw product morgen al in huis! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.