CATEGORIEËN

UPS Noodstroomvoorziening

Wil je dat apparaten zoals je pc en je internetmodem altijd werken, dan is een UPS noodstroomvoorziening een perfecte oplossing. UPS noodstroom zorgt ervoor dat je tijdens een stroomstoring je apparaten gewoon kunt blijven gebruiken. Je hebt dan meer tijd om een back-up te maken en je kunt vervelende problemen, waaronder dataverlies, vermijden. Wij hebben een assortiment van producten met verschillende wattages. Bekijk hieronder al onze UPS modellen.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1

Wat is UPS noodstroomvoorziening?

UPS staat voor Uninterruptible Power Supply en het is een back-up accu die je gebruikt om je belangrijkste apparaten spanning te geven. Valt de netspanning weg, dan zal de UPS dit onmiddellijk waarnemen en omschakelen naar UPS noodstroom, zodat je apparatuur blijft werken. Dit gebeurt onder meer bij een storing van de energieleverancier of als er een stop doorslaat. UPS noodstroomvoorzieningen vind je vaak terug in kantoren. Ook bij serverruimtes zijn ze onmisbaar en voorkomen ze dat het hele bedrijf stil komt te liggen. Ze bieden eveneens uitkomst bij piekspanningen. Gevoelige hardware kan namelijk snel doorbranden bij stroompieken. Met UPS noodstroom kun je dit voor zijn. Bij ziekenhuizen, telecomnetwerken en in tunnels wordt er ook vaak gebruik gemaakt van UPS noodstroom.

Verschillende wattages

Wij bieden diverse UPS modellen aan in verschillende wattages. Bekijk bijvoorbeeld de varianten in 360W, 600W of 1200W. Hoe hoger het wattage, hoe langer er noodstroom is. Dit is wel afhankelijk van het aantal computers dat je wilt voorzien van noodstroom. Bij een wattage van 360 watt kun je twee computers voor een tijdsperiode van ongeveer tien minuten voorzien van noodstroom. Bij een UPS met 1200 watt is het mogelijk om vier computers tien minuten lang van noodstroom te voorzien. Dit wattage is erg geschikt voor kantoorruimtes waar met meerdere computers gewerkt wordt. En dankzij de bewakingssoftware is het mogelijk om de status van jouw UPS te bekijken en te beheren op jouw computer.

Hoe werkt UPS noodstroomvoorziening?

Je kunt de UPS noodstroomvoorziening heel eenvoudig aansluiten op je stopcontact. Vervolgens sluit je de netvoedingskabel van je pc en je internetmodem aan op de uitgangen van de UPS noodstroomvoorziening. Als de UPS verbonden is met het stroomnet wordt de accu van het apparaat opgeladen. Het apparaat beschikt over sensoren die een stroomuitval kunnen detecteren en het zal dan omschakelen naar de accu. Vervolgens wordt de gelijkspanning van de accu omgezet naar netspanning. Op deze manier kun je de apparaten die je hebt aangesloten op de UPS van energie voorzien.

Welke voordelen biedt UPS noodstroomvoorziening?

Het gebruik van een UPS noodstroomvoorziening brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo kun je bijvoorbeeld bij een stroomuitval gewoon doorwerken. Heb je in zo'n situatie geen UPS noodstroomvoorziening, dan kan je computer de bestanden waaraan je werkt niet meer opslaan. Als je tussendoor niet hebt opgeslagen, verlies je alle gegevens en is al je werk voor niets geweest. Het kan zelfs gebeuren dat je bestand beschadigd raakt, waardoor je het niet meer kunt openen. Vooral bij grote klantenbestanden of belangrijke databases is dat heel vervelend. Door het gebruik van UPS noodstroom heb je bij een langere stroomstoring genoeg tijd om je werk op te slaan. Daarnaast beschermt het apparaat ook tegen overspanning en kleine onderbrekingen in de netvoeding.

Wat is het verschil tussen een UPS noodstroomvoorziening en een noodstroomaggregaat?

Als je een UPS vergelijkt met bijvoorbeeld een noodstroomaggregaat, dan vallen er een aantal verschillen op. Zo levert een UPS noodstroomvoorziening meteen stroom, terwijl het bij een noodstroomaggregaat ongeveer 15 seconden duurt. Daarentegen levert een UPS voor kortere tijd stroom, terwijl een noodstroomaggregaat langere tijd werkt. Tot slot heeft een noodstroomaggregaat behoorlijk veel dieselolie nodig voor de dieselmotor, terwijl een UPS noodstroomvoorziening probleemloos op een accu werkt.

UPS noodstroomvoorziening kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke UPS jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.