CATEGORIEËN

Spanningszoekers

Met een spanningszoeker (ook spanningsmeter of spanningstester genoemd) meet je de elektrische spanning. Wij bieden verschillende soorten spanningzoekers aan van verschillende A-merken zoals Fluke en Athlet. Bekijk ons aanbod hieronder!

lees meer...

Welke soort spanningszoekers zijn er?

Er zijn verschillende soorten spanningstesters, zo is er de eenpolige spanningszoeker, de tweepolige spanningzoeker, de contactloze en de zwakstroom spanningzoeker. Hieronder lees je meer over deze verschillende soorten.

Eenpolige spanningszoeker

De eenpolige spanningszoeker ziet uit als een schroevendraaier waarbij het "handvat" doorzichtig is en een lampje stroom spanning aangeeft. Hiermee kan gemeten worden of er spanning op een bepaald punt staat.

Tweepolige spanningzoeker of duspol

De tweepolige spanningzoeker heeft twee meetpennen die worden verbonden met een snoer en is multi inzetbaar. Je kunt deze gebruiken om spanning te testen in een wandcontactdoos, maar ook om weerstand te meten. Daarnaast kan de duspol als doorgangstester worden gebruikt. Zo kun je controleren of de kabel goed is aangesloten. Verder heeft de tweepolige spanningzoeker (duspol) ook de mogelijkheid om een aardlekschakelaar te laten schakelen, wanneer je meet op een geaarde wandcontactdoos. Een tweepolige spanningstester kan zowel AC wisselspanning als DC gelijkspanning meten.

Contactloze spanningszoeker

Met een contactloze spanningszoeker kan spanning worden opgespoord zonder contact te maken met een geleider. Een contactloze spanningszoeker lijkt op een dikke stift en zoekt naar een onderbreking. Hiermee kan enkel wisselspanning (AC) worden opgespoord met een meetbereik van 100 tot 1000 volt

Spanningszoeker kopen bij Kabeldirect.nl

Kom je er niet uit, weet je niet welke spanningszoeker het beste bij jou past of wil je gewoon wat extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel je vraag in onze live chat of stuur ons een mail.