CATEGORIEËN

Welke kerstverlichting in mijn kerstboom?

De mooiste tijd van het jaar breekt weer bijna aan. Ieder jaar versieren we de kerstboom met de juiste kerstverlichting om die authentieke kerstsfeer te creëren. Maar welke verlichting heb je nodig voor je kerstboom?

Authentieke kerstsfeer met de juiste kerstverlichting

Kerstboomverlichting is een van de belangrijkste zaken bij het optuigen van de kerstboom. De verlichting geeft immers een kerstsfeer. Zie jij ook soms door de bomen het bos niet meer in de wereld van kerstverlichting? Doordat er een brede collectie aan kerstverlichting in allerlei lengtes, kleuren, figuren enzovoorts is, is het kiezen van de juiste kerstverlichting voor in je boom nog niet zo gemakkelijk. Wij zetten alles voor je op een rijtje, zodat jouw kerstboom het stralende middelpunt wordt van de feestdagen.

Hoeveel kerstlampjes heb ik nodig?

In de eerste plaats hebben de kerstlampjes in je kerstboom effect op de sfeer en uitstraling van je kerstboom. Hieronder geven we je een leidraad met hoeveel lampjes jij jouw kerstboom tot de meest stralende maakt. Uiteraard mag je altijd meer lampjes in de boom verwerken.

Hoogte kerstboom Normale verlichting Cluster-verlichting
0,5 meter 50 lampjes ca. 275
1 meter 100 lampjes 275 - 600
1,5 meter 200 lampjes 600 - 800
2 meter 350 lampjes 800 - 1100

Soorten kerstverlichting

Ten tweede zijn er onnoemelijk veel verschillende soorten kerstverlichting. Wij zetten de populairste types kerstverlichting voor je op een rijtje, zodat je kunt kiezen welk soort verlichting je in je kerstboom wilt hebben. Zo heb je de standaard verlichting, clusterverlichting, maar ook ijspegelverlichting. Ook kun je kiezen uit verschillende kleuren, zoals het traditionele warm witte licht tot koud wit licht en andere kleuren zoals groen, paars en rood.

Standaard verlichting

Bij standaard verlichting staan de lampjes verder uit elkaar dan bij clusterverlichting. De lampjes zijn groter en verspreiden daardoor meer licht.

Clusterverlichting

Bij clusterverlichting zitten de lampjes extra dicht op elkaar geclusterd (om de halve centimeter). Per meter snoer zitten er dan ook meer lampjes op dan bij de standaard verlichting. Hierdoor wordt de kerstboom feller verlicht.

Mantelverlichting

Met een lichtmantel voorzie je de kerstboom snel en gemakkelijk van verlichting. De mantel heeft een aantal lichtsnoeren waaraan diverse lampjes zijn bevestigd. Door de mantel te bevestigen aan de bovenkant van de kerstboom en de lichtsnoeren naar beneden te verspreiden, creëer je snel een verlichte kerstboom.

Ijspegelverlichting

De ijspegelverlichting, ook bekend onder de naam icicle, is niet zozeer verlichting voor in je kerstboom, maar wel dé ideale oplossing om een gezellige sfeer in- of buiten het huis te creëren. Je kunt deze ijspegels overal ophangen, denk bijvoorbeeld aan het raamkozijn, langs de schutting of langs de dakgoot van het huis.

Enkele tips voor de kerstverlichting

  • Controleer de kerstverlichting op kapotte lampjes of kabelbreuken voordat je deze ophangt.
  • Plaats de lampjes van boven naar beneden bij het decoreren van de kerstboom.
  • Bij de kerstboom kun je diepte creëren door de lampjes verder de boom in te hangen. Ook kun je op deze manier het snoer wegwerken.
  • Zodra de lampjes zijn geplaatst, maak je de kerstverlichting aan en kijk je of de lampjes goed hangen. Eventueel kun je de lampjes nog verplaatsen.
  • Ben je tevreden? Dan ben je nu klaar om zowel je kerstboom als de rest van het huis en of tuin te versieren met andere decoratie.

Advies nodig over kerstverlichting?

Kabeldirect.nl heeft een ruim assortiment aan kerstverlichting. Samen met de familie de kerstboom opbouwen, brengt het echte kerstgevoel in ons weer naar boven.  

Kerstverlichting cluster

Alle Kerstverlichting bekijken

Heb je vragen over kerstverlichting of ben je op zoek naar verlichting, maar weet je niet zo goed welke voor jou geschikt is? Neem dan contact met ons op, het is ons streven jouw vraag dezelfde dag nog te beantwoorden. Natuurlijk kun je ook ons assortiment aan kerstverlichting bekijken.