CATEGORIEËN

Extra monitor aansluiten op je computer (pc) of laptop

Heb je een laptop of pc en wil je een extra scherm aansluiten? Lees dan deze blog en kom achter de verschillende mogelijkheden. Zo is er de mogelijkheid om op 2 monitoren hetzelfde beeld weer te geven, maar ook om op beide schermen een ander beeld weer te geven. In deze blog vertellen wij je hier meer over.

Extra monitor met dezelfde weergave (actieve splitters)

Als je een extra monitor wilt gebruiken dan is een splitter mogelijk de oplossing. Met behulp van een splitter kun je de laptop of computer met 2 beeldschermen verbinden. Deze splitter zorgt ervoor dat het signaal van de computer of laptop op beide schermen wordt weergegeven. LET OP: beide schermen geven exact hetzelfde beeld weer. Je plaatst de splitter bij je laptop of computer en verbindt deze met de bron en de monitoren. Deze oplossing is mogelijk bij VGA, DVI en HDMI beeldschermen. Deze optie is aan te raden als je zeker wilt weten dat het werkt. In de splitter zit een versterker die ervoor zorgt dat de kwaliteit altijd optimaal is, ook als je een langere kabel of een zwak signaal heeft.

Extra monitor met dezelfde weergave (passieve splitkabel)

Wil je een extra monitor aansluiten op een goedkope wijze? Dan is de splitkabel mogelijk de oplossing. Met behulp van de splitkabel kun je simpelweg je computer of laptop verbinden met jouw beeldschermen. Je sluit een kant aan op de VGA, DVI of HDMI aansluiting van jouw systeem en de 2 andere aansluitingen steekje in de poorten van de monitoren. LET OP: met deze splitkabel is het niet mogelijk om op beide schermen een ander beeld weer te geven. Deze splitkabel is verkrijgbaar in VGA, DVI en HDMI. Ook zijn er splitkabels die het mogelijk maken om verschillende aansluitingen te combineren.  Deze optie is een stuk minder betrouwbaar. Als jouw signaal zwak is of wanneer je een lange kabel gebruikt. Dan raden wij je aan om een splitter met versterker (actieve versterker) te gebruiken. Omdat de kans dan bestaat dat je slecht beeld krijgt of dat je geen beeld hebt.

Extra monitor met een andere weergave (externe videokaart)

Als je op beide monitoren een ander beeld wilt weergeven is de USB videokaart een mogelijke oplossing. Met behulp van de externe videokaart is het mogelijk om op beide beeldschermen een ander beeld weer te geven. Je sluit de USB videokaart aan op een USB poort en installeer de Drivers. Daarna sluit je beide beeldschermen aan, een op de videokaart van de laptop of computer en de andere monitor op de externe videokaart. Deze externe videokaart beschikt over een VGA, DVI of HDMI aansluiting.

Twee computers met één monitor.

Wil je schakelen tussen 2 monitoren en een pc of tussen 2 pc’s en 1 monitor dan is een schakelaar mogelijk de oplossing.  Je kunt de schakelaar bij de pc of monitoren neerzetten en vervolgens jouw hardware erop aansluiten. Met de knop die op de schakelaar zit kun je switchen tussen de computer en monitoren. LET OP: het is niet mogelijk om deze op 1 pc en de 2 monitoren tegelijkertijd te gebruiken, dit geld ook voor 2 pc’s en één monitor.

Het geeft 2 verschillende schakelaars, de handgeschakelde en de automatische. De automatische schakelaar detecteert het signaal van de bron die is ingeschakeld. Als je dit niet wilt kun je ook handmatig schakelen met de automatische schakelaar.

Twee computers met één monitor, toetsenbord en muis.

Wil je deze 2 pc’s bedienen met een toetsenbord en muis dan is deze  Aten 2-Poorts VGA+USB KVM Switch of  Aten 2-Poorts HDMI+USB KVM Switch: mogelijk de oplossing. Je sluit de muis en het toetsenbord aan op de switch. Dan koppel je de switch aan de pc en monitoren. Door de ingebouwde afstandsbediening kun je eenvoudig tussen de 2 pc’s schakelen en kun je de KVM switch netjes wegwerken.