CATEGORIEËN

Welke powerbank kan ik het beste aanschaffen?

Je kent het vast wel, je hebt een drukke dag voor de boeg en weinig kans om je telefoon of tablet op te laden. Toch wil je heel de dag bereikbaar zijn. Een powerbank kan dan een hele goede oplossing zijn. Een powerbank is namelijk de perfecte reserve accu. Het is dus de ideale oplader om makkelijk mee te nemen. Tegenwoordig is er een enorm assortiment aan powerbanks.

Maar welke powerbank kan ik het beste aanschaffen? Dat wordt in deze blog verder uitgelegd.

Capaciteit powerbanks

Standaard powerbanks zijn uitgerust met een uitgang van 1 ampère. Deze powerbanks worden gebruikt om je telefoon op te laden. Maar welke powerbank kan ik het beste aanschaffen?

Als je kijkt in de beschrijving van de powerbanks heb je waarschijnlijk de afkorting mAh zien staan. mAh staat voor milliampère-uur. Dit getal drukt uit hoeveel uren de powerbank stroom kan geven. Je telefoon heeft bijvoorbeeld een accu met een capaciteit van 2000 mAh en jouw powerbank heeft een capaciteit van 4000 mAh. Dit wil dan zeggen dat je in theorie je telefoon 2 keer kunt opladen. Natuurlijk moeten we niet vergeten dat er altijd wel een beetje energieverlies optreedt. Wanneer je telefoon opgeladen wordt, komt het voor dat je telefoon warm wordt. Hier gaat energie aan verloren. Daarnaast verbruikt je telefoon ook stroom tijdens het opladen. Zo kan het dus voorkomen dat de gegeven waardes niet gehaald worden.

Kabeldirect heeft verschillende soorten powerbanks in het assortiment. Zo zijn er een aantal powerbanks met het vermogen van 2200 mAh, waarmee de telefoon ongeveer één keer opgeladen kan worden. Daarnaast zijn er ook powerbanks met een grotere capaciteit (4400, 6600, 7500, 11.000 tot maximaal 15.000mAh). Met deze powerbanks kun je jouw telefoon vaker opladen.

Powerbanks voor je tablet

Ben je op zoek naar een powerbank waarmee je een tablet kunt opladen? Dan kun je het beste kiezen voor een powerbank:

van 2.1 ampère

– zodat het minder lang duurt voordat je tablet is opgeladen.

met een capaciteit van 7500 mAh

– omdat je anders je tablet niet volledig kunt opladen.

Meerdere telefoons tegelijkertijd opladen?

Welke powerbank kan ik het beste aanschaffen wanneer ik wegga met vrienden of een gezin? En wil je met één powerbank meerdere apparaten tegelijkertijd opladen? Dan kun je het beste kiezen voor een powerbank met meerdere USB uitgangen. Zo zijn er bijvoorbeeld powerbanks met twee, drie of vier USB uitgangen.

Batterij indicator

Een aantal powerbanks uit het assortiment van Kabeldirect heeft een batterij indicator. Met deze indicator kun je precies zien hoeveel procent accu de powerbank nog heeft.

Draadloos opladen met een powerbank

Draadloze opladerHeb jij ook altijd het probleem dat je drie pogingen nodig hebt om je USB oplaadkabel in je telefoon te steken? Om dit te voorkomen kun je ook een powerbank aanschaffen waarmee je draadloos kunt opladen, mits het apparaat dit ondersteunt. Bij draadloos opladen wordt namelijk gebruik gemaakt van Qi-technologie. Wereldwijd wordt deze standaard gebruikt om apparaten draadloos op te laden. Samsung, HTC en LG zijn bijvoorbeeld merken die gebruik maken van deze standaard.

Hoe werkt draadloos opladen via een powerbank?

Het dock van de Qi-oplader bevat een spoel die een elektromagnetisch veld uitstraalt. Het apparaat (met Qi-technologie) dat opgeladen moet worden, heeft eenzelfde spoel. Deze spoel absorbeert het elektromagnetische veld en hierdoor vult de accu met energie. Dit klinkt allemaal heel ingewikkeld, maar in de praktijk is het heel eenvoudig. Je hoeft je smartphone of tablet maar op het dock te leggen en je toestel begint al automatisch met opladen. Op dit moment zijn er Qi-opladers waarbij het al mogelijk is om het apparaat op te laden binnen een afstand van 4 centimeter.

Voordelen draadloos opladen

  • Draadloos opladen is zeer duurzaam. Door het dagelijks verbinden kan de connector van de kabel of het toestel sneller beschadigen . Daarnaast kan het zijn dat de kabel vochtig is en hierdoor is het mogelijk dat je apparaat sneller stuk gaat;
  • Het is heel eenvoudig.

Hoe laad je een powerbank op?

Eindelijk! Je hebt een powerbank aangeschaft en je wilt er gebruik van maken. Allereerst moet je dan de powerbank opladen. Bij elke powerbank zit een micro USB kabel inbegrepen. Deze kabel past in principe op iedere USB lader. Sluit de kabel aan op je pc, laptop of stekker met USB aansluiting en de powerbank begint direct met opladen. Na het opladen kun je de powerbank aansluiten op je telefoon, zodat die wordt voorzien van stroom.

Let op! Hoe groter de capaciteit (in mAh) van de powerbank, hoe langer het duurt voordat deze is opgeladen. Je kunt dit gemakkelijk berekenen door de capaciteit van de powerbank (mAh) te delen door de stroomsterkte van de adapter (mA). Let hierbij wel op dat ook bij het opladen door de warmte hierbij ook energieverlies optreedt. Hierdoor kan het zo zijn dat het langer duurt om je powerbank op te laden.

Voorbeeld: Je hebt een capaciteit van 2200mAh en de stroomsterkte van de adapter is 1000mAh (1 ampère).

2200 mAh /1000 mA = 2,2 uur

Ben jij in deze blog nog niet de perfecte powerbank tegengekomen? Klik dan hier om alle powerbanks van Kabeldirect te bekijken.

Alle powerbanks bekijken