CATEGORIEËN

DisplayPort to HDMI kabels

Heb je een apparaat met een DisplayPort? En wil je deze graag aansluiten op je televisie of monitor met enkel een HDMI aansluiting? Dan kun je het beste kiezen voor een DisplayPort naar HDMI kabel, adapterkabel of adapter. HDMI en DisplayPort aansluitingen worden gebruikt om zowel beeld als geluid signalen door te sturen tussen apparaten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het aansluiten van een laptop/PC met DisplayPort aansluiting op een televisie met HDMI aansluiting. Bekijk hieronder ons uitgebreide assortiment. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2

HDMI en DisplayPort uitgelegd

HDMI aansluiting HDMI draagt zowel video- als audiosignalen over tussen apparaten, zoals tussen een spelcomputer, PC of Blu-ray speler en een televisie. Het signaal wordt ongecomprimeerd overgedragen waardoor de geluids- en beeldkwaliteit beter is dan bijvoorbeeld een analoge aansluiting zoals SCART en VGA of het digitale DVI. HMDI heeft daarnaast een veel hogere maximale bandbreedte en ondersteunt hogere beeldresoluties.

DisplayPort aansluiting Een DisplayPort haalt een hogere bandbreedte dan een HDMI aansluiting. Dit wil zeggen dat er meer signalen tegelijkertijd doorgegeven kunnen worden. Een DisplayPort wordt dan ook vaak gebruikt om meerdere monitoren met een PC te verbinden. Vooral voor het gamen is een DisplayPort ideaal. DisplayPort ondersteunt namelijk de technieken FreeSync en G-Sync, die ervoor zorgen dat haperend beeld wordt voorkomen. Met behulp van deze technieken werken de videokaart en monitor goed samen.

Waarom een DisplayPort to HDMI kabel of adapter? Heb je een apparaat met DisplayPort en wil je deze verbinden met een apparaat met enkel een HDMI aansluiting? Dan is een DisplayPort to HDMI kabel of adapter de ideale oplossing. Bijvoorbeeld als je 3 monitoren met HDMI aansluiting wilt verbinden met een PC die alleen 1 HDMI-aansluiting en 2 DP-aansluitingen heeft.

DisplayPort to HDMI: waar moet ik rekening mee houden?

Connector DisplayPort to HDMI Let erop dat je bij de aanschaf van een DisplayPort naar HDMI kabel of adapter de juiste connectoren kiest. Het maakt namelijk verschil of de kabel een female plug aan de ene kant heeft en een male connector aan de andere.

Versie DisplayPort to HDMI Houd verder rekening met de versie van de DisplayPort to HDMI kabel of adapter. HDMI en DisplayPort aansluitingen zijn de laatste jaren sterk vooruit gegaan. Een ouder versie DP naar HDMI kabel of adapter ondersteunt mogelijk niet alle functies van nieuwere HDMI of DisplayPort aansluitingen. Hou dit in je achterhoofd bij het bestellen van een DP to HDMI kabel of adapter.

Lengte DisplayPort to HDMI kabel Overweeg je om een DisplayPort naar HDMI kabel te kopen? Let dan op de lengte van de kabel. In de meeste gevallen voldoet een korte kabel van 1 of 2 meter. Je kunt ook kiezen voor een professionele lengte van 10 meter.

Kwaliteit DisplayPort to HDMI Tot slot de kwaliteit, dit hangt sterk af van de fabrikant. Een conversie van DisplayPort naar HDMI signaal is geen garantie voor een signaal van perfecte kwaliteit. Er zitten veel verschillende schakels in DisplayPort naar HDMI ketens en vaak geven fabrikanten beperkte informatie over hoe het signaal geconverteerd wordt. Onze kabels en adapters zijn zeer zorgvuldig uitgekozen en van hoge kwaliteit.

De beste DisplayPort to HDMI kabel of adapter koop je bij Kabeldirect.nl!

Bekijk hierboven ons assortiment aan DisplayPort to HDMI kabels en adapters. Kom je er niet uit, weet je niet welke kabel of adapter voor jou het beste is of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.