CATEGORIEËN

Energiebesparingstips om je energierekening te verlagen

Momenteel stijgen de prijzen van producten en diensten, waaronder ook de gas- en energieprijzen. De maandelijkse energierekening stijgt dan ook behoorlijk. Wij geven tips om te besparen op je gas- en energieverbruik.

We zetten hieronder enkele bespaartips op een rijtje die makkelijk zijn te veranderen of een kleine aanpassing vereisen.

Tips om te besparen op gas

 • Zet de thermostaat ‘s nachts en overdag, als je niet thuis bent, laag of helemaal uit. Of kies voor een slimme thermostaat. Een slimme thermostaat stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag. Deze thermostaat is voorzien van handigheidjes die de bediening makkelijker maken en je helpen om energie te besparen.
 • Ben je wel thuis, zet de thermostaat dan een tot twee graden lager dan de temperatuur waar je normaal op verwarmt. Om deze lagere temperatuur te compenseren trek je heerlijk warme kleren aan. Zit je ‘s avonds lekker op de bank tv te kijken, sla dan een heerlijke warme (fleece) deken over je heen.
 • Verwarm alleen de ruimte waar je je in bevindt. Verwarm bijvoorbeeld de woonkamer, maar niet de slaapkamer.
 • Houd deuren gesloten en maak naden en kieren dicht met tochtstrippen. Verder kun je gebruikmaken van een tochtborstel bij de deuren.
 • Heb je rolluiken of gordijnen? Maak deze dan dicht. Let wel op dat je gordijnen niet voor de radiatoren hangen om te voorkomen dat de warmte voor de gordijnen blijft hangen.
 • In de koude wintermaanden is het lekker om onder een warme douche te staan. Beperk je douchebeurt tot 5 minuten om maximaal te besparen. Neem geen bad! In bad gaan kost namelijk gemiddeld 3 keer zoveel als een douchebeurt van 5 minuten.
 • Naast het korter douchen, kun je ook de temperatuur tijdens het douchen lager zetten. Of neem een koude douche, dit is gezond en je krijgt er een flinke boost van.
 • Wil je toch meer warmte in huis, gebruik dan een elektrische kachel of deken.


Naast de stijging van de gasprijzen, stijgen ook de energieprijzen. Ook hier geven we enkele tips om energie te besparen.

Tips om te te besparen op energie

 • Zet apparaten die je niet gebruikt uit. De meeste apparaten gebruiken ongemerkt energie, ook wel ‘sluipverbruik’ genoemd. Haal ook stekkers uit het stopcontact om maximaal te besparen.
 • Maak gebruik van ledverlichting. Ledverlichting verbruikt maar liefst 90% minder stroom dan gloei- en halogeenlampen en gaan ook nog eens langer mee. Mocht je nog niet over ledverlichting beschikken, dan is een kleine investering het dubbel en dwars waard. 
 • Doe de was niet heter dan nodig. Hoe lager de temperatuur is waarop je was draait, hoe minder energie de wasmachine verbruikt.
 • Heb je nieuwe apparatuur nodig? Koop dan direct een energiezuinig apparaat. Aan het energielabel zie je snel welke apparaten het minste stroom verbruiken. Een A-label is het zuinigst. Een apparaat met een G-label is het minst zuinig.

Met bovenstaande tips kun je makkelijk besparen op je gas- en energieverbruik. Om het toch lekker warm te houden, kun je ook gebruikmaken van een elektrische deken of verwarmingsdeken.

Elektrische verwarmingsdekens, voetenwarmer en verwarmingskussens

Een elektrische deken oftewel een verwarmingsdeken is ideaal om snel op te warmen in bed. Deze heb je in onder- en overdekens. De onderdeken leg je op je matras of onder je hoeslaken om je bed op te warmen. Een overdeken leg je over je lakens heen. Vervolgens stel je de gewenste warmtestanden in. Binnen enkele minuten wordt de deken heerlijk warm. De overdeken kun je ook gebruiken wanneer je op de bank of in een stoel zit te Netflixen en het koud is, maar je de verwarming niet wilt of kunt aanzetten. Ook buiten zitten is heerlijk met deze warmte fleecedeken.

Naast verwarmingsdekens kun je je ook nog lekker warm houden met een comfortabele voetenwarmer of verwarmingskussens. Een must have voor de echte koukleum.

De meeste elektrische dekens, voetenverwarmer en verwarmingskussens hebben een ingebouwde afstandsbediening waarmee je verschillende warmtestanden kunt instellen. Deze afstandsbediening is vaak afneembaar, zodat de deken in de wasmachine kan worden gewassen. Zou houd je altijd alles schoon en fris. Let er daarom op dat de elektrische deken die je kiest wasmachinebestendig is.

Elektrische dekens, voetenwarmer en verwarmingskussens zijn uitermate geschikt wanneer je gas wil besparen. Het maximale verbruik ligt rond de 120 watt (afhankelijk van het product dat je gebruikt).

Heb je vragen over onze elektrische verwarmingsproducten, waaronder de verwarmingsdekens, voetenwarmer en verwarmingskussens? Neem dan contact met ons op, het is ons streven jouw vraag dezelfde dag nog te beantwoorden. Natuurlijk kun je ook het winterassortiment van Kabeldirect.nl bekijken.

Alle winter producten bekijken