CATEGORIEËN

Draadloze opladers iPhone

Het huidige leven biedt zoveel apparaten dat het een wirwar aan snoeren oplevert. Gelukkig kun je voor je iPhone voor een draadloze oplader kiezen. Dat scheelt weer een rondslingerend kabeltje in je huis. Behalve voor een stijlvoller aanzicht is er nog een goede reden om te kiezen voor een draadloze oplader voor je iPhone. Het maakt het opladen namelijk een stuk eenvoudiger. Het oplaadkabeltje zoeken, uit de knoop halen en aansluiten kun je namelijk overslaan. Je plaatst je iPhone gewoon op de Apple draadloze oplader!

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1

Draadloos opladen van een iPhone: alleen voor de juiste modellen

Apple heeft allerlei soorten draadloze opladers. Welk model je ook kiest; het kenmerk van een draadloze oplader van Apple is dat er geen Lightning of USB-C kabel nodig is. Voor het draadloos opladen van je iPhone leg je het toestel eenvoudig op de oplader. Houd er wel rekening mee dat deze techniek niet voor alle iPhone-modellen geschikt is. Heb je een iPhone 8, een iPhone X of een nieuwer model? Dan kun je de Apple draadloze oplader gebruiken. Bij oudere iPhones ontbreekt elektromagnetische spoel om energie te kunnen ontvangen van de Apple draadloze oplader.

Hoe werkt draadloos opladen van een iPhone

De techniek voor het draadloos opladen van een iPhone bestaat uit twee elektromagnetische spoelen. Een zit er in je iPhone en de andere in de draadloze oplader. Wanneer je jouw toestel op de draadloze oplader voor een iPhone legt, komen de spoelen in contact met elkaar. Op dat moment geeft de spoel van de oplader energie door aan de spoel in de iPhone. De spoel in de Apple draadloze oplader krijgt op zijn beurt weer energie via elektriciteit uit het stopcontact. Dus zit de stekker van de oplader er eenmaal in? Dan hoef je enkel je iPhone op de oplader te plaatsen.

De voordelen van draadloos opladen

Een van de voordelen van een draadloze iPhone-oplader is het gemak. Gebruikers hoeven niet langer een fysieke kabel aan te sluiten op hun iPhone om deze op te laden, waardoor het opladen veel gemakkelijker wordt gemaakt. Bovendien veroorzaak je geen slijtage aan de Lightning poort van je iPhone. Je plugt er immers geen kabel meer in en uit.

Let op de juiste keurmerken

Wanneer je op zoek gaat naar een draadloze oplader voor je iPhone is het belangrijk dat je op de Qi-certificering let. Dat betekent dat de oplader geslaagd is voor de veiligheidstest. Je wilt immers niet dat tijdens het opladen de accu van je iPhone beschadigd raakt. Of een draadloze oplader voor een iPhone de Qi-certificering heeft, kun je eenvoudig herkennen aan het Qi-logo.

Kies jouw ideale draadloze oplader voor een iPhone

Zoals je ziet, heb je voor het draadloos opladen van je iPhone altijd een kabeltje nodig. Wanneer je echter jouw oplader een vaste plek geeft en de stekker eenmaal in het stopcontact zit? Dan heb je er geen omkijken meer naar. Dus heb je genoeg van het gedoe met het oplaadkabeltje van je toestel? Ontdek dan snel de juiste opladers voor het draadloos opladen van je iPhone! Naast draadloze opladers voor thuis bieden we ook opladers aan voor in de auto of digitale wekkers met een draadloze laadfunctie.

Magsafe laden

MagSafe is een door Apple ontwikkelde draadloze oplaadtechnologie voor de nieuwste iPhone-modellen. MagSafe maakt gebruik van magneten om de draadloze oplader stevig aan de telefoon te bevestigen, wat zorgt voor een sterke en betrouwbare verbinding. Bovendien betekent dit dat je jouw iPhone gewoon in je handen kunt houden als hij verbonden is met de draadloze oplader. De magneten zorgen er immers voor dat de lader niet zomaar loskomt van je iPhone. MagSafe wordt toegepast in alle iPhone modellen vanaf de iPhone 12. Heb je een ouder model, maar is dat model wel geschikt voor draadloos opladen? Dan kun je jouw iPhone wel opladen via een MagSafe lader, maar kun je geen gebruik maken van de voordelen van de ingebouwde magneten. De lader wordt hierdoor niet optimaal uitgelijnd, waardoor de verbinding tussen je accu en de lader minder efficiënt is.

Is jouw telefoon uitgerust met MagSafe technologie? Dan is hij ook compatibel met diverse nieuwe, magnetische accessoires als hoesjes en portemonnees.

Draadloze iPhone oplader kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke draadloze oplader jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.