CATEGORIEËN

YMVK Installatiekabel

De YMVK installatiekabel is een belangrijke spil in diverse installaties. Deze kabels zijn namelijk te gebruiken voor een breed scala aan industriële maar ook particuliere toepassingen met verschillende laagspanningen. Vooral voor het vermijden van diverse risicofactoren zoals een ruimte met hoge temperaturen of veel luchtvochtigheid is het belangrijk om een geschikte kabel te gebruiken. Door een uitgebreid assortiment aan kabels kun je bij Kabeldirect.nl terecht om voor iedere situatie een passende kabel te vinden.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1

Wat is een YMVK installatiekabel?

Een YMVK installatiekabel wordt voornamelijk gebruikt voor industriële toepassingen en installaties, maar komt ook in diverse particuliere situaties goed van pas. YMVK is een type elektriciteitskabel die geschikt is voor installaties tot 1000 volt. Deze kabel heeft een mantel van PVC, waardoor hij bestand is tegen mechanische en chemische invloeden. De kabel bevat meerdere koperen aders, die elk omhuld zijn met een eigen isolatielaag. YMVK-kabels worden voornamelijk gebruikt als stroomvoorziening voor verlichting, stopcontacten en andere elektrische apparatuur in gebouwen. De kabels zijn ook moeilijk brandbaar waardoor deze extra veiligheid meegeven. In sommige gevallen zijn dit soort kabels zelfs verplicht. De YMVK kabels zijn hooguit geschikt voor een geleidelijke temperatuur van 90 graden celsius. Een tijdelijke overbelasting mag maximaal oplopen tot 130 graden celsius.

Wat is het verschil tussen een YMVK kabel en een grondkabel?

In essentie zijn grondkabels en YMVK-kabels dus ontworpen voor verschillende toepassingen en omgevingen. Grondkabels zijn geschikt voor ondergrondse toepassingen en moet daarom bestand zijn tegen vocht, temperatuurschommelingen, grondbewegingen en andere omgevingsfactoren. Hoewel veel grond- en buitenkabels binnen de categorie YMVK vallen (in het bijzonder YMVK-as) is niet iedere YMVK kabel geschikt voor plaatsing in de grond of buitengebruik. Reguliere YMVK-kabels zijn meestal wél geschikt voor gebruik binnenshuis. Deze moeten op hun beurt bestand zijn tegen mechanische en chemische invloeden, zoals bijvoorbeeld wrijving, buiging en corrosie.

Waarom een YMVK kabel?

Zoals eerder benoemd is de veiligheid de grootste reden waarvoor deze kabel gebruikt wordt. Het is een kabel die goed blijft functioneren bij hoge temperaturen en is tevens ook geschikt om in vochtige ruimtes te gebruiken, maar naast de veiligheid heeft deze kabel nog een aantal andere voordelen. Niet alle kabels mogen namelijk zomaar gebundeld worden, wat wel het geval is bij de YMVK kabels. Dit heeft ook betrekking tot de hitte die andere kabels zouden kunnen afgeven, wat geen probleem vormt voor de YMVK kabel. Dit maakt namelijk dat de kabel makkelijker weg te werken is dan andere kabels.

Alles begint met de juiste installatiekabel

Kabeldirect biedt je een ruime keuze, zowel op het gebied van de standaard XMVK-kabels, die je gebruikt bij de verbinding met wandcontactdozen, als met YMVK-kabels, waaraan hogere eisen worden gesteld. Jij bepaalt het aantal aders dat jouw kabel moet bevatten en het aantal meters dat je hiervan nodig hebt. In ons assortiment zie je kabels die je per meter, per 100 meter of zelfs per 500 meter kunt bestellen. Heb je slechts vier meter nodig? Bestel dan vier keer het product voor 1 meter. Kabeldirect levert dan één kabel met een lengte van 4 meter. Stelt jouw project hoge eisen aan brandveiligheid? Zoek dan speciaal naar installatiekabels met de toevoeging 'mb', wat staat voor moeilijk brandbaar.

Een YMVK installatiekabel bestellen bij Kabeldirect.nl

Bij Kabeldirect kun je terecht voor een grote variëteit YMVK installatiekabels met 3, 4 of 5 aders. Kom je ergens niet uit, weet je niet welke installatiekabel het beste bij jou past of wil je gewoon wat extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel je vraag in onze live chat of stuur ons een mail.