CATEGORIEËN

Krimpkousen

Een krimpkous is een buisvormige huls die vaak wordt gebruikt om elektrische draden te isoleren en te beschermen. De kous is gemaakt van een materiaal dat krimpt als het wordt blootgesteld aan warmte. Wanneer de kous wordt blootgesteld aan de warmtebron, krimpt deze strak rondom de draad of kabel, waardoor een beschermende laag ontstaat. Dit zorgt ervoor dat de draad of kabel beschermd is tegen beschadiging, vocht, corrosie en andere omgevingsfactoren. Krimpkousen worden vaak gebruikt in de elektronica- en elektrotechnische industrie. Een krimpkous is een effectieve manier om kabels te bundelen, te isoleren en te beschermen.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3 4

Krimpkous kopen bij Kabeldirect

Bij Kabeldirect bieden we veel verschillende soorten krimpkousen. Deze komen in verschillende kleuren en maten en krimpen tot een specifieke diameter. Bij het krimpen het kiezen van de juiste maat cruciaal voor een nauwe verbinding. Naast enkele krimpkousen bieden we ook een krimpkous assortiment. Wilt u meer informatie? Lees dan hieronder verder.

Hoe werken krimpkousjes?

Zoals hierboven uitgelegd is een krimpkous een langwerpige buis die u om de kabel of verbinding kunt schuiven. Het is daarna de bedoeling dat u de krimpkous verhit, waardoor deze gaat krimpen en een stevige extra laag om de kabel of verbinding vormt. Het functioneert dus eigenlijk als een pleister op een kabel en vormt een extra laag. Dit is uiterst handig wanneer de kabelmantel beschadigd is, er sprake is van ongelijke diameter kabels, bij het solderen wanneer er sprake is van een kwetsbare (soldeer-)verbinding of bij open en bloot koper dat beschermd moet worden. Dit allemaal is gemakkelijk te verhelpen met krimpkousjes.

Hoeveel krimpt mijn krimpkous?

Er zijn ontzettend veel verschillende afmetingen krimpkous. Het belangrijkste waar u op kunt letten wanneer u een krimpkous koopt is de diameter voor- en na het krimpen. Krimpkousen krimpen vaak in een bepaalde verhouding. Wij hebben krimpkousen die 50% van de oorspronkelijke diameter krimpen. Dit wordt ook wel een 2:1 verhouding genoemd. Wij hebben zelfs 3:1 krimpkousen. U kunt deze bepalen door de uitwendige diameter van beide kabels op te meten en te kiezen voor een krimpkous die na het krimpen de kabel volledig omsluit voor de beste verbinding. Vaak is de eerst genoemde diameter de diameter vóór het krimpen en de tweede genoemde de diameter na het krimpen.

Krimpkous met lijm

Naast de normale krimpkous vindt u in deze categorie ook krimpkous met lijm. Deze krimpkous beschikt aan de binnenkant over een lijmlaag die activeert bij het verhitten. Deze zorgt voor een nog stevigere verbinding en biedt optimale bescherming voor de kabel. Zo kunt u een waterdichte en vochtbestendige verbinding of bescherming aanbrengen. Het is bij dit soort krimpkousen belangrijk om gelijkmatig te verhitten en niet te lang op één plek hitte aan te brengen, zodat de lijm goed en gelijkmatig verdeeld wordt.

Krimpkous verhitten

Het aanbrengen en verhitten van krimpkousjes kan bijvoorbeeld met een gasbrander, voor gelijkmatige verhitting van grotere hoeveelheden krimpkous raden wij echter aan om een heteluchtpistool te gebruiken en op deze manier de krimpkous goed warm te laten worden.

Krimpkous assortiment

Omdat er soms verschillende maten en kleuren of zelfs lengtes nodig zijn, bieden wij ook een compleet krimpkous assortiment aan. Verschillende sets die meerdere lengtes en kleuren bevatten. Zo heeft u ten alle tijde de juiste maat krimpkous in huis. Zoals eerder genoemd is het voor de verbinding erg belangrijk dat de juiste diameter gebruikt wordt. De verschillende kleuren krimpkousjes zijn erg handig wanneer er onderscheid gemaakt moet worden tussen verschillende kabels die dezelfde kleur hebben.

Krimpkousen koop je bij Kabeldirect.nl

Komt u er niet uit of weet u niet welke krimpkous bij u van toepassing is, of wilt u gewoon wat extra advies? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen . Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat u nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee u aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.