CATEGORIEËN

Telefoon veilig opladen? Zo ga je Juice Jacking tegen

Veilig opladen op vakantie!? Pas op voor openbare telefoon- en elektronica-opladers! Dat was de waarschuwing die het FBI-bureau in Denver gaf afgelopen week. "Juice jacking" wordt steeds populairder. De term verwijst naar cybercriminelen die openbare USB-poorten hebben gehackt of aangepast. Als nietsvermoedende gebruikers hun apparaat aansluiten om op te laden, kan er malware of spyware worden geïnfiltreerd.

De FBI van Denver heeft vorige week op Twitter gewaarschuwd om gratis openbare oplaadstations op locaties zoals luchthavens, hotels of winkelcentra te vermijden vanwege dit beveiligingsrisico.

De 'Federal Communications Commission' (FCC) heeft een speciale pagina gewijd aan deze oplichterij en merkt op dat "malware die via een besmette USB-poort wordt geïnstalleerd, een apparaat kan vergrendelen of persoonlijke gegevens en wachtwoorden rechtstreeks naar de dader kan exporteren."

Dé tip voor veilig opladen

Veilig opladen is mogelijk, maar je moet weten wat te doen. Sluit je apparaten rechtstreeks aan op het stopcontact met behulp van een eigen lader en kabel, dat is het advies van zowel de FBI als de FCC. De FCC suggereert ook dat reizigers hun eigen autoladers of power banks moeten gebruiken als er geen stopcontact beschikbaar is.

Ga voorbereid op reis, gebruik een reisadapter!

Zoek voordat je op reis gaat uit welke stopcontacten aanwezig zijn op je bestemming. De kans bestaat namelijk dat jouw lader niet in de stopcontacten van je bestemming past. Gebruik daarom een reisadapter om toch veilig op te laden. Zo hoef je de USB-poort in de trein, op de luchthaven of in het hotel niet te gebruiken. Heb je geen oplader met USB aansluiting bij je? Gebruik dan een reisadapter met een USB aansluiting zodat je je telefoon toch veilig kunt opladen, bijvoorbeeld op vakantie in een hotel of op de luchthaven.

Meer tips over veilig opladen?

Bij Kabelblog.nl geven we je tips en tricks op het gebied van kabels & accessoires. Is er iets niet duidelijk of heb je meer informatie nodig over reisadapters. Neem dan contact op met de productspecialisten van Kabeldirect, zij helpen jou graag om de juiste adapter te vinden.