CATEGORIEËN

IDE kabels

Een IDE kabel (voluit Integrated Drive Electronics kabel genoemd) wordt gebruikt om een communicatie tussen het moederbord van een computer en een schijfstation mogelijk te maken. Hierbij kan gedacht worden aan een harde schijf of een CD-ROM-station. Bekijk hieronder ons hele assortiment aan IDE kabels.

lees meer...

Wat is een IDE kabel?

Het is een bekende parallelle interface voor het aansluiten van onder CD/DVD drives, floppy drives en harde schijven. Een enkele IDE kabel kan gebruikt worden voor het aansluiten van twee drives. Hierbij is een drive de master en de andere drive de slave. Zo kunnen beide drives via dezelfde interface worden aangestuurd. Deze drives moet dan wel afwisselend gebruikt worden. Hieronder een uitleg over verschillende soorten IDE kabels in ons assortiment.

FDD kabel

Een FDD kabel gebruik je voor het aansluiten van een interne diskette (floppy) met de driver op het moederbord.

ATA 100/133 IDE kabel

Een ATA 100/133 IDE kabel gebruik je voor het aansluiten van twee Ultra 100/133 IDE 3,5’’ apparaten. Met deze kabel kunnen overdrachtsnelheden tot wel 133 Mbps worden bereikt.

USB 2.0 - IDE / S-ATA adapter

Door middel van deze adapter kun je elke 2,5 of 3,5 inch harde schijf of SSD als externe harde schijf gebruiken. Dit is erg eenvoudig voor het maken van een backup. Daarnaast is de adapter ook te gebruiken met CD-ROM, CD-RW en/of Blu Ray spelers/recorders.

IDE kabel kopen bij Kabeldirect.nl!

Bekijk hierboven ons ruime assortiment aan IDE Kabels. Bestel je vandaag vóór 22:00? Dan ontvang jij jouw product morgen al in huis! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.