CATEGORIEËN

Kabeltesters

Werk je veel met kabels? Dan is een kabeltester een super handige tool. Een kabeltester helpt je om snel te achterhalen waar een probleem in de bekabeling zit. Hiermee bespaar je veel tijd en moeite. De kabeltesters bij kabeldirect bieden ondersteuning voor een combinatie aan kabels waaronder een UTP kabel, telefoonlijn en Coax kabel. Bekijk ons assortiment hieronder en bepaal zo welke kabeltester jij nodig hebt. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

lees meer...

Wat is een kabeltester en hoe werkt een kabeltester?

Een kabeltester is een klein apparaat dat eenvoudig laat zien of de aders van de kabels goed zijn aangesloten en/of er eventueel sprake is van een defect is in de bekabeling. Kabeltesters bestaan doorgaans uit twee units, een hoofdunit en een remote. Je kunt een kabel testen door een van de uiteinde in de hoofdunit te klikken en de remote vervolgens aan het andere uiteinde van de kabel te plaatsen. Afhankelijk van het type kabeltester wordt met behulp van 8 LED lampjes weergeven of de aders van de kabel goed zijn aangesloten. De nummers achter de LED lampjes staan voor het aantal aders waaruit de kabel bestaat. Als er bijvoorbeeld maar 3 LED lampjes branden, dan wil dit zeggen dat er maar 3 aders juist verbonden zijn. Dit kan dit betekenen dat de kabel defect is of dat deze niet juist gemonteerd is. Het LED lampje met de letter G staat voor ground. Hiermee kun je bij montage van FTP of S/FTP (afgeschermde) kabels controleren of de kabel op de juiste manier geaard is.

Wat zijn de voordelen van een kabeltester en waarom zou deze gebruiken?

Een defect of fout vinden in bekabeling kan soms knap lastig zijn, vooral als je met veel kabels werkt. Een kabeltester geeft je een goede indicatie of het netwerk goed is aangesloten en de aders van de kabels op de juiste manier zijn verbonden. Tijdens het aanleggen van een netwerkkabel kan het bijvoorbeeld voorkomen dat de connector ondersteboven aansluit op de aderparen of dat je de aders niet ver genoeg met de connector hebt verbonden. Of dat twee aders verwisseld zijn bij het verbinden van de connector met de aders. Het gevolg van deze fouten is een niet-werkende netwerkverbinding. Maar ook bij bestaande installaties is een kabeltester enorm handig om fouten op te sporen. Kabels worden snel en efficiënt getest op kortsluitingen en onderbrekingen zodat je direct weet welk component eventueel vervangen moet worden. Hiermee bespaar je een hoop tijd en energie.

Welke kabeltester heb ik nodig?

Er zijn verschillende kabeltesters verkrijgbaar voor verschillende doeleinden. Vaak hebben kabeltesters meerdere functionaliteiten die een combinatie ondersteunen voor het testen van verschillende kabels.

  • Netwerk (UTP) kabel tester: Een netwerk tester of netwerkkabel tester moet je gebruiken als je een UTP (RJ45) kabel wil testen. Een UTP kabel wordt ook wel een internet of ethernet kabel genoemd, zoals een CAT5 of CAT6 kabel.
  • Telefoonlijn (RJ11/RJ12) tester: wordt gebruikt voor het testen van telefoonkabels.
  • Coax kabel (BNC) tester: Een coax tester wordt gebruikt voor het testen van een coax kabel. Daarnaast heeft deze tester een RJ11 en RJ45 test functie voor het testen van telefoon- en internet kabels
  • USB kabel tester: Een USB tester wordt gebruikt voor het testen van zowel USB (A/B) kabels.
  • HDMI kabel tester: Een HDMI tester wordt gebruikt voor het testen van HDMI kabels.
  • PoE/PoE+ kabel tester: wordt gebruikt voor het testen van een PoE/PoE+ verbinding. Een PoE kabel is een verbinding waarbij 1 netwerkkabel (UTP kabel) zowel stroom als data levert.

Ben je op zoek naar totaaloplossing voor het testen en het installeren van je thuisnetwerk? Dan is de netwerk toolset van Goobay een goede optie. Voor een kabeltester met toongenerator kun je bij ons ook terecht.

Een kabeltester van hoge kwaliteit kopen bij Kabeldirect!

Kom je er niet uit, weet je niet zeker welke kabeltester je nodig hebt of ben je op zoek naar meer advies over de juiste kabeltester? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel onze vraag in onze live chat of stuur ons een e-mailbericht.