CATEGORIEËN

Thunderbolt

Je Apple Macbook of iMac koppelen aan een beeldscherm of ander apparaat? Dan heb je een Thunderbolt kabel of adapter nodig. We hebben ruim assortiment kabels en Thunderbolt adapters geschikt voor Thunderbolt 1, 2 en 3 aansluitingen om uit te kiezen.

lees meer...

Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3

Wat is een Thunderbolt kabel?

Een Thunderbolt aansluiting is een door Apple gepatenteerde versie van de Mini-DisplayPort en USB-C. Dit is de opvolger van USB, FireWire en (e)STATA. Je kunt een Thunderbolt kabel herkennen aan het bliksem logo op de kabel (vandaar ook de naam Thunderbolt). Thunderbolt zorgt ervoor dat het aantal nodige poorten op een computer verminderd kan worden. Zo kan een laptop aanzienlijk uitgebreid worden

Welke Thunderbolt kabel heb ik nodig?

Er zijn verschillende soorten thunderbolt kabels. De soort kabel die je nodig hebt ligt aan wat je wilt aansluiten en waarvoor je de poort gebruikt. Deze poorten ondersteunen verschillende soorten protocollen en kunnen gebruikt worden voor de overdracht van:

  • Videosignalen (HDMI, DVI, VGA)
  • Audiosignalen
  • DC voeding (stroomoverdracht)
  • Data naar USB/Firewire

Thunderbolt adapter

Mocht je een apparaat hebben zonder Thunderbolt aansluiting kun je altijd gebruik maken van een adapter. Een adapter kan jouw USB, (mini) DisplayPort of HDMI poort omzetten in een Thunderbolt aansluiting.

Thunderbolt vs Mini Displayport en USB-C

Ook al lijken deze aansluitingen en stekkers visueel op elkaar ze zijn niet hetzelfde. Hieronder leggen we je kort uit hoe ze verschillen en werken.

Thunderbolt 1 & 2 vs Mini DisplayPort

Thunderbolt 1 en 2 maken gebruik van de Mini-DisplayPort (mDP) stekker. De snelheid van een mDP kan variëren, dit ligt aan het type usb aansluiting. Een Thunderbolt aansluiting is wel compatibel met een Mini-DisplayPort kabel, maar een mDP aansluiting niet met een Thunderbolt kabel.

  • Snelheid Mini DisplayPort: tot 10 Gbps
  • Snelheid Thunderbolt 1: tot 10 Gbps
  • Snelheid Thunderbolt 2: tot 20 Gbps

Thunderbolt 3 vs USB-C

Je Thunderbolt 3 kabel heeft dezelfde stekker als een USB-C. Net als hierboven kan de snelheid van een USB-C variëren door het type USB dat ondersteunt wordt. De snelheid kan vele malen trager zijn dan een Thunderbolt 3 kabel. Ook ondersteunen niet alle USB-C apparaten Thunderbolt 3 connectors, maar een Thunderbolt 3 apparaat zal wel een USB-C connector ondersteunen.

  • Snelheid USB-C: tot 10 Gbps.
  • Snelheid Thunderbolt 3: tot 40 Gbps

Een Thunderbolt kabel koop je bij Kabeldirect.nl

Bekijk hieronder ons assortiment aan Thunderbolt kabels van merken zoals Delock en Startech. Bestel je vandaag vóór 22:00? Dan ontvang jij jouw product morgen al in huis! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel jouw vraag in onze live chat of stuur ons een e-mailbericht.