CATEGORIEËN

3,5mm Jack - Tulp

Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2

Verbinden van oudere en nieuwe audio

Wie al een tijd bezig is met audio als echte passie, heeft veel apparaten en systemen de revue zien passeren. De ontwikkelingen staan niet stil en soms vraagt u uzelf wel eens af of u altijd het nieuwste van het nieuwste moet hebben als uw oudere apparatuur nog zo'n goede geluidskwaliteit geeft.

Maar er komt een moment dat u wel moet. Omdat bepaalde apparatuur versleten raakt of wanneer u toch kiest voor de extra mogelijkheden van de modernste apparatuur. Dan kan het voorkomen dat uw oudere apparatuur niet meer op uw nieuwe past. Dan is het nodig om te zoeken naar verbindingskabels tussen oud en nieuw. Een van de meest gebruikte modellen is dan de 3,5mm jack naar tulp verbinding.

Verbindingen van een hoog kwaliteitsniveau

In de uitstekende oudere audiovisuele apparatuur die zowel van analoge als digitale signalen gebruik maakten, was de tulpstekker, ook bekend als coaxiale stekker, de meest gebruikte. Het werd gebruikt voor geluidsoverdracht in stereo, uni- of bidirectioneel, voor 5.1 audio, digital audio, composietvideo en componentvideo.

Moderne apparaten maken vrijwel zonder uitzondering gebruik van de zogenaamde 3,5 mm jack plug. Wie verbinding wil maken tussen oudere apparatuur en nieuwe apparatuur zal dus een 3,5mm jack kabel nodig hebben die uitmondt in twee of meer tulpstekkers, afhankelijk van het apparaat. Wat ook een mogelijkheid is, is een keuze voor een kabel met jack plug en een tulp adapter aan de andere kant, waar dan een tulpverbinding in moet.

Een ruim assortiment en veel service

Welke tulp naar 3,5 jack plug-verbinding u ook zoekt, Kabeldirec levert ze uit voorraad. Naast deze verbinding leveren wij u ook verbindingen met een 2,5 mm jack plug of een grotere, 6,3 mm jack plug .

Misschien weet u niet precies welke verbinding u het beste kunt gebruiken. Kijkt u dan zeker in ons assortiment of vraagt u om technisch advies aan een van onze kundige medewerkers.